Παναθηναϊκός: Με οικονομικά κριτήρια η επιλογή τού ΟΑΚΑ

19:36 3/6/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Παναθηναϊκός και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το sportime.gr αναλύει τα δεδομένα της απόφασης.

Σίγουρα ότι το ΟΑΚΑ είναι πιο άνετη έδρα για τον «άστεγο» Παναθηναϊκό θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Όπως έδειξε η χρονιά που ολοκληρώθηκε

ωστόσο, αν είναι το κακό να γίνει θα γίνει. Επομένως λόγοι ασφάλειας δεν είναι οι πρωτεύοντες για την παραμονή στο Μαρούσι και την επόμενη χρονιά. Επεισόδια, πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών είχαν οι «πράσινοι» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως και προηγούμενα χρόνια επί Γιάννη Αλαφούζου στη Λεωφόρο.

Οπότε το οικονομικό, όπως έχει αναλύσει κατά καιρούς η έντυπη έκδοση του Sportime, είναι ο κύριος λόγος μη επιστροφής στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Λογικό είναι ο κόσμος, πάντως, να έχει μπερδευτεί επάνω σε αυτό. Για τούτο απαιτούνται διευκρινήσεις. Έχοντας κυκλοφορήσει προς τα έξω πως η σεζόν 2018-2019 ζημίωσε τον Παναθηναϊκό οικονομικά στο ΟΑΚΑ, αναμενόμενο οι φίλαθλοι να πιστεύουν πως για αλλότριους λόγους της πραγματικότητας επιλέγεται η παραμονή εκεί.

ΣΟΥΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ ήταν το έσοδο από τις σουίτες της Λεωφόρου. Στο ΟΑΚΑ φημολογήθηκε πως δεν είχαν την ανάλογη ζήτηση. Το έσοδο, όμως, αυτό από τις σουίτες μειώνεται από τα πρόστιμα που πληρώνει ο Παναθηναϊκός, λόγω των πολεοδομικών αυθαιρεσιών. Για τη χρησιμοποίησή τους επιβάλλεται να πληρώνεται χρηματικό πέναλτι!

Όσον αφορά την μπουτίκ της Τσόχα σίγουρα θα παρουσίασε πεσμένες πωλήσεις, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Η περιοχή, γενικότερα, γύρω από τη Λεωφόρο ερήμωσε. Το μείον, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις βελτιωτικές εργασίες που απαιτούνται για να φιλοξενηθεί ξανά εκεί η ποδοσφαιρική ομάδα. Το κόστος είναι απροσδιόριστο. Χλοοτάπητας, φρεσκάρισμα εσωτερικών χώρων, καλωδιώσεις (σύμφωνα με γνώστες του χώρου, έχουν φαγωθεί από ποντίκια!). 300.000 ευρώ το λιγότερο, 500.000 το περισσότερο εικάζουν οι ειδικοί.

Ακόμη και αν τα έβρισκαν Ερασιτέχνης – ΠΑΕ για το ενοίκιο της Λεωφόρου. Κάπου στη μέση από τις αξιώσεις του Αθλητικού Ομίλου, συγκριτικά με το υπάρχον ενοίκιο στο ΟΑΚΑ (δηλαδή στις 350.000 ευρώ για παράδειγμα). Πάλι δεν θα συνέφερε τον Παναθηναϊκό η επιστροφή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεύτερο απόσταγμα πως καμία οικονομική ζημιά στο κοστολόγιό του, άνευ… επεισοδίων, δεν έκανε φέτος η στέγαση στα βόρεια.

The post Παναθηναϊκός: Με οικονομικά κριτήρια η επιλογή τού ΟΑΚΑ appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα