Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε Δημοτικό στην Κηφισιά – Τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδί

Συναγερμός σήμανε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου, όταν σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε μαθητές, σύμφωνα με in.gr. Το ατύχημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνέβη την ώρα που οι μαθητές σχολούσαν. Μία σιδερένια πόρτα, που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα σήμερα, κατά το άνοιγμά της έπεσε και καταπλάκωσε τρία παιδιά. Μάλιστα, το ένα από αυτά τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη και χρειάστηκε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ

στο νοσοκομείο. Οι άλλοι δυο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ο 9χρονος νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο εργολάβος έχει συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ έχουν προσαχθεί άλλα δύο άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις κατασκευαστικές εργασίες στο σχολείο της Κηφισιάς και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του σχολείου γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα.

Πήγες του Δήμου Κηφισιάς ανέφεραν στο in.gr ότι, σύμφωνα με ισχυρισμούς του εργολάβου, είχε απαγορευτεί το άνοιγμα της πόρτας. «Μας είπαν πως στην προσπαθεια κάποιων να την ανοίξουν αυτή σκάλωσε στο πάτωμα και συνέβη το ατυχές περιστατικό, με τους ίδιους να προσπαθούν να την κρατήσουν να μην καταπλακωσει τα παιδιά», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Νεότερη ενημέρωση (11/5 – 12.56)Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Σήμερα περί τις 13:00 σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Κινητοποίηση από την Ένωση Γονέων Κηφισιάς

«Τα γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολεία του Δήμου μας απαιτούν έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τεχνικές παρεμβάσεις για να μπορούν να λειτουργούν χωρίς να απειλείται η σωματική ακεραιότητα μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών» σημειώνει στην ανακοίνωσή της, με την οποία καταγγέλλει το συμβάν, η Ένωση Γονέων Κηφισιάς.

Παράλληλα, καλεί όλους τους Συλλόγους και τους γονείς του Δήμου να στηρίξουν την κινητοποίηση που καλεί ο Σύλλογος του 3ου Δημοτικού Σχολείου, την Τετάρτη 22 Μαΐου, έξω από το δημαρχείο, στις 08:00 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Κηφισιάς: 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων ΚηφισιάςΛήψηΚαταγγελία από τη Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

«Η εγκληματική αμέλεια βαραίνει τη δημοτική αρχή, την Περιφέρεια και το υπουργείο Παιδείας. Έχουν την πρώτη ευθύνη για την παραλαβή του έργου και τον έλεγχο του εργολάβου» σημειώνει, μεταξύ άλλων, για το συμβάν η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση της παράταξης για το συμβάν:

Η ανακοίνωση της παράταξης για το συμβάνΛήψηΣτήριξη της κινητοποίησης από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

To Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς, διεκδικώντας σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια για τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τις/τους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου:

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ ΑμαρουσίουΛήψη

The post Πόρτα καταπλάκωσε μαθητές σε Δημοτικό στην Κηφισιά – Τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδί appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόρτα, Δημοτικό, Κηφισιά – Τραυματίστηκε,porta, dimotiko, kifisia – travmatistike