Τσιτσιπάς ή Αντετοκούνμπο, οι δύο επιλογές για τη λαμπαδηδρομία

18:19 3/6/2019 - Πηγή: Sportime

Στέφανος Τσιτσιπάς ή Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η τιμή είναι ιδιαίτερη. Και δεν μπορούν να τη ζήσουν όλοι. Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας, για τους Αγώνες του Τόκιο, θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2020.

Και μία σειρά αθλητών θα αναλάβει τη μεταφορά της, από τα χέρια της Πρωθιερέας μέχρι τα πέρατα του κόσμου.

Η κουβέντα δεν αφορά μόνο τη συγκρότηση της ομάδας. Αλλά κυρίως εκείνου που θα έχει την τιμή να λάβει πρώτος τη φλόγα. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος.

Στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν ήδη αρχίσει τη λύση της…

σπαζοκεφαλιάς.

Στις πρώτες συζητήσεις, οι οποίες είναι ανεπίσημες, δύο είναι τα ονόματα που έχουν συζητηθεί περισσότερο, σύμφωνα με το Sportsfeed.gr. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Δύο αθλητές με παγκόσμια απήχηση. Πασίγνωστοι και εξαιρετικοί στον τομέα τους.

Η αλήθεια είναι πως η ΕΟΕ θα αργήσει να πάρει την επίσημη απόφασή της, αφού αυτό θα συμβεί μετά την έλευση του 2020, του Ολυμπιακού έτους, δηλαδή.

Πάντως, η πρόταση του Αντετοκούνμπο ήδη προκαλεί ερωτήματα. Όχι πως ο Giannis δεν θα θέλει. Αλλά δεν είναι εξ’ ολοκλήρου στο χέρι του.

Βλέπετε, τον Μάρτιο η σεζόν του NBA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια από τους Μιλγουόκι Μπακς, προκειμένου να ταξιδέψει στη χώρα μας και ξανά πίσω στις ΗΠΑ.

Όπως και να έχει, η επιλογή του Αντετοκούνμπο θα είναι τιμή και για την ομάδα του.

Όσο για τις επιλογές που έχει ο Τσιτσιπάς; Το πρόγραμμα του είναι λιγότερο χαλαρό, αφού τον Μάρτιο στο καλαντάρι της ATP υπάρχουν τα τουρνουά του Ίντιαν Γουέλς και του Μαϊάμι.

Επίσης, εκτός συναγωνισμού βρίσκεται και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Και μία σημαντική λεπτομέρεια. Η εξήγηση γιατί υπάρχουν (τούτη τη στιγμή) αυτά τα δύο ονόματα και όχι αυτό της Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο λόγος είναι απλός: Το κάλεσμα της Πρωθιερέας αφορά σε άνδρα. Και μία γυναίκα δεν μπορεί να πάρει πρώτη τη φλόγα. Είναι όμως σίγουρο πως η Στεφανίδη θα βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές των υπόλοιπων λαμπαδηδρόμων.

The post Τσιτσιπάς ή Αντετοκούνμπο, οι δύο επιλογές για τη λαμπαδηδρομία appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα