ΑΕΛ: Όταν ο κάμπος ξεσηκώθηκε για ένα πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα, στις 17 Μαρτίου του 1988, οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ολοκληρώνουν μια μεγαλειώδη διαμαρτυρία που κινητοποίησε χιλιάδες απλούς πολίτες ξεσηκώνοντας ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο. 

Ήταν 17 Μαρτίου του 1988, όταν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αφαίρεση 4 βαθμών για την ομάδα τους λόγω της υπόθεσης Τσιγκόφ.

Όλα ξεκίνησαν την 27η Δεκεμβρίου του 1987 όταν στο ματς

του Αλκαζάρ εναντίον του Παναθηναϊκού περνά στον αγωνιστικό χώρο ο Γκιόργκι Τσίγκοφ στη θέση του Ζιώγα στο 67ο λεπτό του αγώνα.

Μετά το τέλος του ματς ο Βούλγαρος περνάει τον καθιερωμένο έλεγχο ντόπινγκ, και ανιχνεύεται απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του (κωδεΐνη).

Η απόφαση βγαίνει στις 16 Μαρτίου, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΑΕΛ ίναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς αποφασίστηκε ο μηδενισμός της, στη στιγμή που προηγούταν στο βαθμολογικό πίνακα. Αφαιρούνται από την ομάδα 4 βαθμοί βάσει της ερμηνείας του άρθρου 32 του ΚΑΠ, το οποίο προέβλεπε τιμωρία και της ομάδας σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής της βρισκόταν ντοπαρισμένος.

Το ίδιο βράδυ χιλιάδες κόσμος στον θεσσαλικό κάμπο ξεσηκώνονται.

Οπαδοί της ΑΕΛ κλείνουν την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή για 36 ώρες και κόβουν την Ελλάδα στα δύο.

Η πόλη βάζει κυριολεκτικά όλη, το μήνυμα στέλνεται στην κυβέρνηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Σήφη Βαλυράκη να αλλάζει το νόμο και την θεσσαλική ομάδα να παίρνει πίσω τους βαθμούς και στο τέλος της χρονιάς να κατακτά το πρωτάθλημα.

The post ΑΕΛ: Όταν ο κάμπος ξεσηκώθηκε για ένα πρωτάθλημα (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα