Νικόλας Άσιμος: Ο ασυμβίβαστος των Εξαρχείων (vid)

Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου 1988 πέθανε ο Νικόλαος Ασημόπουλος, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως Νικόλας Άσιμος.

Ο στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής κυρίως του ελληνικού ροκ που αποφάσισε να ζήσει με τον πλέον αντισυμβατικό τρόπο, που ήταν κύριος του εαυτού του.

Ο Άσιμος ήταν αρχικά αριστερός, απέκτησε όμως αναρχική συνείδηση λίγο αργότερα και στη συνέχεια ξεπέρασε και τον αναρχισμό, καθώς δεν επιθυμούσε να του «κολλούν ταμπέλες».

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που δεν φοβήθηκε ποτέ να εκφράσει

τις φοβίες του, δεν ήθελε να βάλει ταμπέλα στον εαυτό του, δεν συμβιβάστηκε με ότι δεν του άρεσε, δεν πούλησε ποτέ σταριλίκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα -Όλα τα νέα μέτρα (vids)

Αιρετικός, ιδιοφυής, ακούραστος, ασυμβίβαστος. Δεν υπηρέτησε ποτέ ότι δεν πίστευε, δεν θέλησε να γίνει μέλος δισκογραφικών εταιριών, δεν πούλησε ποτέ την τέχνη του την οποία υπηρέτησε με θέρμη μέχρι τα 38 του χρόνια, όταν και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, αφού τον βρήκαν κρεμασμένο σε ένα σωλήνα ύδρευσης στα Εξάρχεια.

Ο αντισυμβατικός του χαρακτήρας «καθρεφτιζόταν» και στον τρόπο που «δούλευε» τα καλλιτεχνικά του. Ο Νικόλας Άσιμος δεν ήθελε να «μπλέξει» με δισκογραφικές εταιρείες και ανθρώπους «του χώρου», θεωρώντας πως θα εκμεταλλεύονταν τις συνθέσεις του. Το 1975 κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια σ’ ένα δισκάκι 45 στροφών (Ρωμιός- Μηχανισμός, ενώ ξεκίνησε την έκδοση των «παράνομων κασετών» του, όπως τις χαρακτήριζε ο ίδιος, τις οποίες ηχογραφούσε σε σπίτια ή άλλους κατάλληλους και μη τόπους χώρους.

The post Νικόλας Άσιμος: Ο ασυμβίβαστος των Εξαρχείων (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα