Ζάλγκιρις – Ρεάλ 81-72: Γιατί το ήθελε περισσότερο (hls)

Ποιος θα το περίμενε; Ο Ταβάρες έσπερνε τον γνωστό φόβο στο παρκέ της Ζαλγκίριο Αρένα στην πρώτη περίοδο, έγινε γρήγορα ο πρώτος μπλοκέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας ξεπερνώντας τον Ντάνστον (4 συνολικά), όμως η άστοχη από μακριά Ρεάλ δεν κατάφερνε να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα από το 18-21.

Όμως η Ζάλγκιρις επέμεινε. Με τον Κάβανο να παίρνει ευθύνες, την άμυνα να νικά το second unit της χωρίς ιδέες Ρεάλ και τον Μπουτκέβιτσους να δίνει λύσεις στα ριμπάουντ, οι Λιθουανοί πήραν προβάδισμα 37-35 στην ανάπαυλα.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων έφτασε ως το 45-38 με τον Ταβάρες να

δέχεται δύο μπλοκ (!), όμως κάπου εκεί οι Χεζόνια – Μούσα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους (47-48). Ο Ουλάνοβας με δύο μεγάλα τρίποντα κράτησε όρθια τη Ζάλγκιρις και ο Έβανς της έδωσε προβάδισμα στο 30΄ (56-55).

Η τελευταία περίοδος ήταν αίμα και άμμος. Οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο τελευταίο 4λεπτο, 66-66, όμως κάπου εκεί μίλησε η ψυχή και η μαχητικότητα των γηπεδούχων. Επιθετικά ριμπάουντ, δεύτερες επιθέσεις με απίθανα πράγματα από τον Μπουτκέβιτσους (4 επιθετικά), προσωπικότητα και 10 πόντοι από τον Κάβανο σε αυτό το διάστημα και πόντοι – μαχαιριές στο φινάλε από τον Έβανς έφεραν την νίκη απέναντι σε μια Ρεάλ που τα περίμενε όλα από τους Μούσα και Χεζόνια, αφού ο Ταβάρες νικήθηκε από τα νταμπλ τιμ (8π, 2/8 σουτ).

Κάπως έτσι η Ζάλγκιρις έσπασε το αρνητικό σερί των τριών ηττών, ενώ η Ρεάλ ηττήθηκε για δεύτερη φορά στα τελευταία τρία ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα