Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-1: Επανεκκίνηση με γκολάρες Μαρσέλο (vids)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Ατρόμητου, που ήταν απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ ο Μπιέλ (7′), Μαρσέλο (50′, 65′) και Ελ Αραμπί (64′) για τον Ολυμπιακό. Ισοφάρισε πρόσκαιρα ο Ατρόμητος με τον Κιάρτανσον (11′).

Πως ξεκίνησαν

Ο Μίτσελ τήρησε το πλάνο και επέλεξε ενδεκάδα που

έχει άμεση συνάφεια με τα φιλικά προετοιμασίας και ειδικά εκείνο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η 11άδα του Ολυμπιακού: Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι, Μαρσέλο, Εμβιλά, Κασάμι, Αγκιμπού Καμαρά, Μπιέλ, Φορτούνης και Μακαμπού.

Ο Κρις Κόλμαν παρέταξε τους Γιαννιώτη, Κεσχρίντα, Χατζησαϊα, Μαυρομάτη, Ντε Μποκ,Φριτζόνσον, Κουέν, Γκονζάλεζ, Ρομπάιγ, Ροτάριου και Κιάρτανσον.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Φορτούνης βρήκε μέτρα στον άξονα και δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα απ’ το συρτό σουτ του Έλληνα μέσου πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος απάντησε στο 4ο λεπτό με τους Περιστεριώτες να φτάνουν μια ανάσα απ’ το γκολ! Ο Ροτάριου άνοιξε από δεξιά στον Κεσχρίντα κι εκείνος με παράλληλη μπαλιά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον αφύλακτο Ρομπάιγ, ο οποίος δεν κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ.

“Γκολ-γκολ” απ’ τα αποδυτήρια!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει γκολ στα πρώτα λεπτά Εμβιλά βρήκε κάθετα τον Μπιέλ μέσα σ’ έναν όμιλο παικτών του Ατρόμητου και ο Ισπανός σούταρε έξω απ’ την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος δεν φάνηκε να σαστίζει απ’ το γκολ που πέτυχε νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός. Στο 11ο λεπτό ο Ρομπάιγ εκτέλεσε φάουλ έξω απ’ την περιοχή και δεξιά και ο Κιάρτασον πήρε την κεφαλιά πιο ψηλά απ’ όλους για το 1-1!

Τα φώτα έπεσαν, όχι και η διάθεση!

Στο 13′ το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Οι δύο ομάδες δεν επηρεάστηκαν απ’ την ολιγόλεπτη παύση του ματς και είχαν ευκαιρίες στην επανέναρξη. Στο 30′ ο Ροτάριου έβγαλε τον Ατρόμητο στην κόντρα και μοίρασε για τον Ρομπάιγ στην περιοχή, ο οποίος από αριστερά σούταρε, αλλά ο Τζολάκης επενέβη!

Στο 35′ ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και βρήκε τον Μπακαμπού στην καρδιά της άμυνας του Ατρόμητου. Ο Κογκολέζος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 42′ ο Φορτούνης μοίρασε απ’ τον άξονα δεξιά στον Βρουσάι, ο Έλληνας μπακ έβγαλε την μπαλιά για τον Μπακαπού, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ απ’ την κεφαλιά του φορ του Ολυμπιακού.

“Πάνω – κάτω” το παιχνίδι χωρίς δευτερο γκολ

Οι δύο ομάδες έψαξαν με θέρμη το δεύτερο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους που επιμηκύνθηκε λόγως του προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Στο 45+1 o Μαρσέλο βρήκε τον Μπίελ στην περιοχή, η μπάλα κόνταρε και έφτασε στην τελική γραμμή και αριστερά, αλλά ο Γιαννιώτης σταμάτησε τον Αγκιμπού. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρομπάιγ έφυγε μόνος στην αντεπίθεση όμως νικήθηκε από τον Τζολάκη τον οποίο προσπάθησε να κρεμάσει και σε δεύτερο χρόνο, ο Βρουσάι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Κιάρτανσον.

Πρώτη κίνηση με Γκάρι και golazo… Μαρσέλο!

Ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγή στην ανάπαυλα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γκάρι Ροντρίγκες πήρε τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιεστικός και αναζήτησε το γκολ και το νέο προβάδισμα στο ματς. Στο 50′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εμβιλά έπιασε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε. Ο Κασάμι βρήκε τον Μαρσέλο, ο οποίος συνέκλινε, απέφυγε τον Κουέν και σούταρε με το δεξί για να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ! Στο 54′ ακυρώθηκε γκολ του Μπακαμπού. Ο Γκάρι που του έδωσε την τελική πάσα ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.

Τα μαγικά αγγίγματα Ελ Αραμπί και Μαρσέλο

Ελ Αραμπί και Σαμασέκου πέρασαν στο ματς στο 60′. Ο Μπακαμπού και ο Κασάμι αποχώρησαν. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς (63′), ο Ελ Αραμπί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1! Ο Φορτούνης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηισαϊα και ο Μαροκινός φορ εκτέλεσε εύστοχα από κοντά. Στο 66′ ήρθε δεύτερο απίθανο γκολ από τον Βραζιλιάνο αστέρα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και σούταρε από κοντά χωρίς ν’ αφήσει την μπάλα ν΄ακουμπήσει στο έδαφος. Ο Βραζιλιάνος αφιέρωσε το γκολ του στον προπονητή τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Πρώτη φορά στην καριέρα του, ο @MarceloM12 πετυχαίνει δύο γκολ σ’ ένα ματς! #marcelo #olympiacos #olympiacosfc #OLYATR pic.twitter.com/ODrm6xuQnp

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 15, 2022

Στο 69′ ο Μαρσέλο αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Ρεάμπτσιουκ. Ο Βραζιλιάνος γνώρισε την αποθέωση απ’ το κοινό του Ολυμπιακού γι’ άλλη μια φορά! Δύο λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Φορτούνης αποχώρησε για να περάσει στο ματς ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός είχε και την τελευταία σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 84′ ο Χάμες δοκίμασε με το αριστερό, σε ετοιμότητα ήταν ο Γιαννιώτης, στη συνέχεια δεν κατάφερε με γυριστό να σκοράρει ο Μπιέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσος, Μαρσέλο (69’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60’ Σαμασέκου), Αγκιμπού (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (71’ Χάμες), Μπιέλ, Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ (75’ Οικονομίδης), Κούεν, Φριτζόνσον, Ροτάριου (75’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (68’ Τζαβίδας)

Keywords
Τυχαία Θέματα