Βασιλειάδης και Συναδινός ομιλητές στο Φεστιβάλ Σπούτνικ

Ομιλητές στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο. Κοινωνικό δικαίωμα - Ισότιμη πρόσβαση» θα είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, την Κυριακή (5/10, 19:30), στο Φεστιβάλ Σπούτνικ, στο Άλσος Στρατού, στο Γουδί.

Εισηγητές θα είναι επίσης ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, Μαρίνα Τουτουντζή.

Το «ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival
2018» έχει τίτλο «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» και οι εκδηλώσεις του θα διαρκέσουν τρεις ημέρες (5-7/10). Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει αθλητικό χωριό, με επιδείξεις από αθλητικές Ομοσπονδίες και σωματεία.

«Ο αθλητισμός για εμάς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες έκφρασης και κοινωνικοποίησης των νέων ανθρώπων. Αναπτύσσει την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό.

Γι’ αυτό φέτος, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες και σας περιμένουμε όλες και όλους στον χώρο του αθλητισμού και τις 3 μέρες του Σπούτνικ Festival 2018. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οργανώνουμε για πρώτη φορά ένα “αθλητικό χωριό”, έναν δηλαδή ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο στο φεστιβάλ όπου θα φιλοξενήσουμε αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες, ώστε να μας παρουσιάσουν το έργο και την δράση τους, αλλά και να αναδείξουν τα αθλήματα στα οποία έχουν αναφορά, μέσω επιδείξεων, αλλά και με τον ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο που θα επιλέξουν.

Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων, γι’ αυτό και επιδιώκουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους και τις νέες με όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα,» αναφέρουν οι διοργανωτές ανάμεσα σε άλλα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων του «ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018»:

Παρασκευή, 5/10

19:00 Επίδειξη Laser Run από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

19:00 Επίδειξη από την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

20:00 Σκάκι: Επίδειξη σιμουλτανέ (σ.σ. ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους) από τον πρώην πρωταθλητή Γιώργο Νικολόπουλο

Σάββατο, 6/10

19:00 Επίδειξη Laser Run από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

19:00 Επίδειξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο

19:00 Επίδειξη ξιφασκίας από το σωματείο «Α.Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ»

20:00 Γρήγορο Σκάκι (τουρνουά μπλιτς 7 γύρων)

Κυριακή, 7/10

18:00 Σκάκι - Λύση Προβλημάτων (εύκολα προβλήματα για αρχάριους).

19:30 Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο. Κοινωνικό δικαίωμα - Ισότιμη πρόσβαση».

Ομιλητές: Συναδινός Ιούλιος, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Νίκος Γέμελος, Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης, Τουτουντζή Μαρίνα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών. Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμ
Keywords
Τυχαία Θέματα