Μποναβεντούρα: «Ξανά στην κορυφή της Ευρώπης»

Μιλάνο: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς
Η επιστροφή της Μίλαν στην κορυφή της Ευρώπης είναι ο μεγάλος στόχος όλων όσων σχετίζονται με τους «ροσονέρι», όπως τόνισε ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα. Ο 29χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τετάρτη στο προπονητικό κέντρο της ιταλικής ομάδας, «Μιλανέλο» ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Είσαι πολλά χρόνια στο Μιλάνο. Η Μίλαν επέστρεψε πέρσι στην Ευρώπη. Πόσο καλό κάνει στην
ομάδα να παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
«Είναι προφανές πως η Μίλαν ήταν πάντα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Για εμάς είναι σημαντικό να την ανεβάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Έχουμε ένα χρόνο περισσότερη εμπειρία στο Γιουρόπα Λιγκ. Ελπίζουμε η πορεία μας να είναι καλύτερη σε σχέση με πέρσι»

Από τη στιγμή που ήρθε ο Γκατούζο, έπαιξες 24 στους 24 αγώνες πέρσι, 6 στους 6 φέτος και πέτυχες 10 γκολ. Σε βοήθησε στον ψυχολογικό τομέα η άφιξη του; Βρίσκεσαι στο καλύτερο σημείο της καριέρας σου;
«Μας έφερε μεγάλο ενθουσιασμό η άφιξή του. Έφτιαξε ένα νικηφόρο κλίμα. Και βοήθησε όχι μόνο έμενα, αλλά όλους τους παίκτες.
Προς το παρόν είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μας. Όχι μόνο η δική μου απόδοση αλλά και των συμπαικτών μου έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γκατούζο ο οποίος είπε με μπόλικη δόση χιούμορ: «Θα σε κεράσω ένα φαγητό»

Είπε ο Γκατούζο πως αν ήσουν ξένος θα είχες μεγαλύτερη «χρηματιστηριακή αξία». Ποια είναι η γνώμη σου;
«Δεν το γνωρίζω, Θεωρώ πως πολλές φορές οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές δεν εκτιμούνται τόσο όσο οι ξένοι. Αλά δεν μπορώ να απαντήσω. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Βελτιώθηκε η ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά τη νίκη επί της Σασουόλο και αν βοηθάει αυτή η νίκη ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό;
«Η ατμόσφαιρα ήταν θετική μετά τη νίκη. Όχι πως άλλαξε κάτι τρομερά. Το πρωτάθλημα θα είναι μακρύ. Πρέπει όταν χάνουμε να αναλύουμε σωστά τις συνθήκες στους αγώνες. Η νίκη μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Βρήκαμε το ρυθμό μας. Και είναι σημαντικό ότι φτάνουμε στο ματς με τον Ολυμπιακό μετά από αυτή τη νίκη».

Είσαι από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ομάδα. Έχεις μιλήσει με τη διοίκηση για το συμβόλαιό σου;
«Έχω ακόμη 1,5 χρόνο συμβόλαιο. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την ομάδα. Όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή, θα μιλήσουμε».

Θεωρείς ότι εκεί όπου σε χρησιμοποιεί ο Γκατούζο αποδίδεις καλύτερα, ή θα ήθελες να παίζεις πιο επιθετικά;
«Πλέον, εδώ και κάποια χρόνια παίζω σε αυτή τη θέση. Ο Γκατούζο, μου επιτρέπει να ανεβαίνω περισσότερο. Αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία που αγωνίζομαι».

Ξεκίνησες τη χρονιά όπως τελείωσες, παίζοντας επιθετικά. Τι σε βοηθάει στον αγωνιστικό χώρο;
«Παίζοντας με έναν μόνο επιθετικό, ο προπονητής μας ζητάει να κάνουμε επιθέσεις και εμείς οι χαφ. Πολλές φορές ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρεθούμε πίσω από τον επιθετικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα