Τζούντο: Το CAS ανέστειλε την ποινή αποκλεισμού του Ιράν

Τζούντο: Το CAS ανέστειλε την ποινή αποκλεισμού του ΙράνageorgiΤρί, 03/02/2021 - 01:00

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δέχθηκε την προσφυγή του Ιράν και ανέτρεψε τον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της ομοσπονδίας τζούντο της χώρας που είχε επιβληθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος (IJF) τον Οκτώβριο του 2019, όταν κατηγορήθηκε ότι υποχρέωσε έναν από τους αθλητές της να αποφύγει να αντιμετωπίσει σε διεθνή αγώνα έναν Ισραηλινό αντίπαλο.

Το αθλητικό δικαστήριο θεωρεί ότι η ιρανική ομοσπονδία έχει «διαπράξει σοβαρές

παραβιάσεις» των κανόνων της IJF και πρέπει να επιβληθεί ποινή, αλλά όχι με απεριόριστο αποκλεισμό, ο οποίος «δεν έχει νομική βάση» στον κανονισμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Έτσι, το CAS παραπέμπει τον διπλωματικά ακανθώδες αυτό φάκελλο στην πειθαρχική επιτροπή του IJF, η οποία μπορεί να αποφανθεί ξανά. Εν τω μεταξύ, οι Ιρανοί τζουντόκα μπορούν για άλλη μια φορά να ονειρευτούν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου.

Στις 22 Οκτωβρίου 2019, η παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο απαγόρευσε στο Ιράν να συμμετέχει στις διοργανώσεις της, έως ότου η χώρα «παρέχει ισχυρές εγγυήσεις για το σεβασμό της στο καταστατικό του IJF και τα μέλη της συμφωνήσουν να αγωνιζονται εναντίοον των Ισραηλινών».

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, το οποίο αποκαλεί «Μεγάλο Σατανά» όπως άλλωστε και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


 

- Τζούντο - ΤΖΟΥΝΤΟ Off Off Off Off ΤΖΟΥΝΤΟ Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) δέχθηκε την προσφυγή του Ιράν και ανέτρεψε τον επ΄ αόριστο αποκλεισμό της ομοσπονδίας τζούντο της χώρας που είχε επιβληθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος (IJF) τον Οκτώβριο του 2019. Article publish on Τρί, 03/02/2021 - 01:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα