Τζόλης: Έτοιμος για τα τρελά του όνειρα

Τζόλης: Έτοιμος για τα τρελά του όνειραastiliadΚυρ, 11/22/2020 - 11:40

Ο 18χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ μας συστήθηκε στο τέλος της περυσινής περιόδου ως εξτρέμ, όμως γρήγορα ο Φερέιρα του έδωσε διαφορετικό ρόλο, χώρο για να πατάει στην περιοχή και τρόπο για να αποδείξει πως όσα είδαμε σε περιορισμένο αριθμό αγώνων πέρυσι ήταν ελάχιστα μπροστά σε ότι έχει να παρουσιάσει στο ποδοσφαιρικό του ρεπερτόριο ο Τζόλης.

Ήδη μετράει 23 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, 13 εκ των οποίων έχει παίξει στην τρέχουσα σεζόν. Απολογισμός 4 γκολ και 3 ασίστ στη χρονιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά της και μιλάμε για ένα παιδί που είναι ουσιαστικά η πρώτη της επαγγελματικής του καριέρας.

Ας ρίξουμε μια ματιά και σε αριθμούς της στατιστικής που απλώς επιβεβαιώνουν την αν μη τι άλλο εντυπωσιακή εικόνα του 18χρονου επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Είναι μαζί με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και τον πολυτιμότερο μέχρι τώρα παίκτης της ομάδας Άντριγια Ζίβκοβιτς οι 3 που έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα 5 από αυτά ήταν βασικός όπως και ο Άντριγια.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος που του έδωσε ο πρώην πλέον προπονητής του ΠΑΟΚ και η ελευθερία κινήσεων φαίνεται στους αριθμούς. Ο Τζόλης είναι ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ σε τελικές προσπάθειες (15) έχοντας δύο περισσότερες από τον βασικό στα πρώτα ματς της σεζόν στην κορυφή της επίθεσης Τσόλακ.

Είναι μαζί με τον Σβιντέρσκι οι παίκτες με τις περισσότερες τελικές στην εστία, έχοντας από 7. Ο φορ του "δικεφάλου" είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας με 4 γκολ, με τον Έλληνα διεθνή να έχει σημειώνει 1 στο πρωτάθλημα, αλλά και ακόμη 3 σε  ευρωπαϊκά ραντεβού από την έναρξη της σεζόν.

Ο διαφορετικός του ρόλος εφέτος είναι εμφανής διαβάζοντας και μόνο τις επαφές του με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, καθώς είναι ο πρώτος στη σχετική κατηγορία παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχοντας έρθει σε επαφή με τη μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου 34 φορές. (Ακολουθούν Τσόλακ με 22 και Σβιντέρσι με 21).

Οι αριθμοί είναι άκρως ενθαρρυντικοί για ένα παιδί που τον Ιανουάριο θα κλείσει τα 19 του χρόνια. Περισσότερο εντυπωσιακή όμως είναι η εικόνα του στο γήπεδο. Από την πρώτη συμμετοχή του στο περυσινό πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία του με την Εθνική ομάδα.

Ο Τζόλης έχει αναμφισβήτητα σπουδαία ποδοσφαιρικά χαρίσματα και χαρακτηριστικά που μπορούν να τον βοηθήσουν να κάνει σπουδαία καριέρα. Ταχύτητα, έκρηξη, μεταβίβαση, καλή τεχνική κατάρτιση, δύναμη, εκτέλεση και κυρίως τακτική συμπεριφορά. 

Εξελίσσοντας με τη δουλειά του όλα τα προηγούμενα, μένοντας προσγειωμένος στη γη και δουλεύοντας κάθε μέσα και περισσότερο, δεδομένα θα τελειοποιήσει το ήδη εξαιρετικό του... ποδοσφαιρικό πακέτο.

Συνδυάζοντάς το με το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα που είναι το ποδοσφαιρικό θράσος και η σπάνια για την ηλικία και τις παραστάσεις του αυτοπεποίθηση, θα είναι έτοιμος να ζήσει τα πιο τρελά του ποδοσφαιρικά όνειρα.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Με ποδοσφαιρικά αξιοζήλευτα στοιχεία και πνευματική ετοιμότητα υψηλότατου επιπέδου, ο Χρήστος Τζόλης μοιάζει... έτοιμος κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Article publish on Κυρ, 11/22/2020 - 11:40 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα