Μεντβέντεφ: “Εγώ και ο Ντόμινικ αφήνουμε το αποτύπωμά μας”

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά απέναντι στους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντόμινικ Τιμ, με τη νέα γενιά τενιστών να πατάει το γκάζι και να αφήνει το αποτύπωμά της στο φετινό ATP Finals.

Λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική νίκη του Τιμ επί του Τζόκοβιτς στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου,

ο Μεντβέντεφ έκανε το παιχνίδι της ζωής του για να καταφέρει να κερδίσει τον Ράφαελ Ναδάλ, ολοκληρώνοντας μια φοβερή ανατροπή στο σκορ.

Ο Ρώσος, βρέθηκε πίσω με σετ και με break και χρειάστηκε να επικρατήσει του Ναδάλ και στο ψυχολογικό τομέα για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Θρυλικό Ισπανό, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals.

“Για να κερδίσεις τον Ράφα, πρέπει να τα έχεις όλα: καλό backhand, καλό forehand και πνευματικά πρέπει να είσαι σούπερ δυνατός γιατί είναι εκεί σε κάθε πόντο” είπε ο Μεντβέντεφ μετά την επικράτηση με 3-6, 7-6(4), 6-3 επί του Ναδάλ.

Έτσι, ο 24χρονος Ρώσος σφράγισε τον σπουδαίο τελικό της Κυριακής (20:00GR) με τον Ντόμινικ Τιμ, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων που δεν θέλει κανέναν από τους Big 3 να κατακτά τον τίτλο.

Τελευταία χρονιά ήταν το 2015 που ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον 5ο του τίτλο στο ATP Finals και ακολούθησαν οι Μάρει (2016), Ντιμιτρόφ (2017), Ζβέρεφ (2018) και Τσιτσιπάς (2019)

Ο Μεντβέντεφ πιστεύει ότι είναι πολύ καλό νέο για το τένις, το γεγονός ότι δύο νεαροί τενίστες κατάφεραν να κερδίσουν δύο μέλη της κορυφαίας 3αδας του κόσμου και θα μονομαχήσουν για έναν μεγάλο τίτλο.

“Είναι σπουδαίο που καταφέραμε να κερδίσουμε δύο από τους καλύτερους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος. Πιστεύω είναι πολύ καλό για το τένις. Ξεκινάμε να αφήνουμε το δικό μας σημάδι στο tour. Ο Ντόμινικ κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και παίζει απίστευτο τένις αυτή την εποχή. Δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζω να παίξω όπως σήμερα. Σίγουρα μπορώ να του προκαλέσω μπελάδες”

“Ο Ντομινικ είναι απίστευτος παίκτης. Νομίζω ότι θα δούμε σπουδαίο τένις στον τελικό” πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα έχουμε έναν first time winner στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post Μεντβέντεφ: “Εγώ και ο Ντόμινικ αφήνουμε το αποτύπωμά μας” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα