Του χάλασε τα σχέδια (video)

Η μαχητική Αλκμάαρ χάλασε τα σχέδια του Άγιαξ, για διεκδίκηση της κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, χάρη σ' ένα γκολ του Τιλ στις αρχές του δευτέρου μέρους.
Η ΑΖ έδειξε πως θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για τον Αίαντα ο οποίος παρουσιάστηκε κουρασμένος και χωρίς ενέργεια στο παιχνίδι του.
Οι γηπεδούχοι έκαναν σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αρχικά ο Σβάνσον στο 19' αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση θέση δεν σούταρε αλλά επέλεξε να κάνει ντρίπλα με αποτέλεσμα να τον προλάβει και να το κόψει ο Ταλιαφίκο.

Η δεύτερη φάση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, τόσο που σχεδόν όλοι πετάχτηκαν να πανηγυρίσουν, όμως στο εξαιρετικό πλασέ του Ιντρίσι, η μπάλα πέρασε από τον τερματοφύλακα Ονάνα, όμως ο Ταλιαφίκο έκανε ένα... εξωγήινο τάκλιν πίσω από τον τερματοφύλακα κόβοντας την μπάλα πριν εκεινη περάσει τη γραμμή.
Ο Άγιαξ προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες και να αγγίξει το γκολ, όμως την κεφαλιά του Ντε Μπεεκ έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βλαρ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άγιαξ να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά του Ντόλμπεργκ, που πήρε την θέση του Ζιγιέ που αποχώρησε τραυματίας. Η κεφαλιά του νεαρού φορ όμως περάσε άουτ.

Η Αλκμάαρ προειδοποίησε τον Άγιαξ στο 54' όταν ο Βλαρ με προβολή λίγο ήθελε για να σκοράρει, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από την εστία του Ονάνα.
Η Αλκμάαρ 2' λεπτά αργότερα κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Άγιαξ, όταν δύο φορές ο τερματοφύλακας του Αίαντα δεν κατάφερε να διώξει σωστά την μπάλα και ο Τιλ από πλεονεκτική θέση πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δύχτια.

Από το λεπτό αυτό και μετά ο Άγιαξ πήρε μέτρα στο γήπεδο ο Ντε Χαγκ έριξε και τον Χούντελαρ στο παιχνίδι και στην πρώτη του επαφή, κεφαλιά, ανάγκασε τον Μπίζο σε εντυπωσιακή απόκρουση στο δεξί "παραθυράκι" του.
Τρία λεπτά μετά, στο 79ο λεπτό, ο Μπίζο έκανε και πάλι μία φανταστική απόκρουση και πάλι στο "παραθυράκι" του αυτή τη φορά στο αριστερό, μετά από "φωτοβολίδα" του Μαζράουι.
Η πίεση του Άγιαξ ήταν έντονη, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει χώρο η Αλκμάαρ για να "κλειδώσει" τη νίκη. Όμως ο Ιντρίσι αν κι έφτασε απέναντι από τον Ονάνα δεν κατάφερε να τον κερδίσει.
Ο Άγιαξ όσο έμενε το 1-0 έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ, έχοντας άλλη μία πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία, όταν ο Ντε Μπεεκ με γυριστό σουτ από τη βούλα του πέναλτι έστειλε την μπάλα ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι του Μπίζο.
Το γκολ δεν ήρθε η Αλκμάαρ χάλασε τα σχέδια του Άγιαξ, που ήθελε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης και να υποδεχτεί την Αϊντχόβεν την άλλη εβδομάδα στο -2. Τώρα η διαφορά παρέμεινε στους 5 βαθμούς και οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας θα πάνε στο ντέρμπι πολύ λιγότερη πίεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα