Πήρε τον "τελικό", βύθισε τον Λεβαδειακό (video)

Ο αποφασιστικός ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στην Κρήτη, πανηγύρισε "τρίποντο" μετά από σχεδόν δύο μήνες και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή. "Βυθίστηκαν" στην προτελευταία θέση οι απογοητευτικοί Βοιωτοί.

Τα πλάνα των δύο προπονητώνΟ ΟΦΗ του Χάιμε Βέρα παρατάχθημε με 4-2-3-1: ο Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης στην άμυνα, Μεγιάδο και Σακόρ αμυντικά χαφ,
οι Βαζ, Νέιρα και Σόουζα επιθετικοί χαφ στο πλευρό του Γιακουμάκη που ήταν η αιχμή του δόρατος.

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε με σύστημα 3-4-3 με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, Αντιλεού, Ανγκουά, Ρεκβιασβίλι, τους Ντιόγκο (αριστερά) και Τσαμπούρη (δεξιά) στις πτέρυγες, Ζησόπουλο και Στανόγεβιτς ως αμυντικά χαφ, τους Μέλεκ και Νανζίς στα άκρα της επίθεσης και τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Εκρηκτικό ξεκίνημαΤο παιχνίδι μπορεί να ήταν τελικός παραμονής και για τις δύο ομάδες, εντούτοις ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός από το ξεκίνημα, κυρίως εξαιτίας του ΟΦΗ. Η ομάδα του Βέρα μπήκε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο τρίτο λεπτό, με κεφαλιά του Γιακουμάκη και μεγάλη επέμβαση του Μπάγιτς.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, με την επιλογή του Καραγεωργίου να τοποθετήσει τον Τσαμπούρη στον άξονα να μην δικαιώνεται. Ο Σόουζα απείλησε στο 5΄ και ο Νέιρα στο 8΄ για τους Κρητικούς, εντουτοις ο Λεβαδειακός έφτασε με τη σειρά του μια ανάσα από το γκολ όταν ο Νανζί βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, αλλά είδε τον Έλληνα τερματοφύλακα να τον νικά και να κρατά το 0-0.

Ο Καραγεωργίου γρήγορα αναθεώρησε τα πλάνα του και γύρισε το σχήμα του σε 3-4-3 με τον Τσαμπούρη δεξί φουλ μπακ, αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που διατηρούσε κατοχή και ευκαιρίες.

Η ανταμοιβή του ΟΦΗΟι γηπεδούχοι ανταμείφθηκαν για την επιθετικότητα και την υπεροχή τους με τη συμπλήρωση του δεκαπενταλέπτου. Ο Φερέιρα πήρε καλή πάσα και πάτησε περιοχή, απασχόλησε τρεις αμυντικούς και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Γιακουμάκη που με ψύχραιμο δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ: 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νανζί απείλησε μετά από κόντρες στην μικρή περιοχή και η κατοχή είχε φτάσει στο 65%-35% για τους γηπεδούχους. Ο δαιμονιώδης ρυθμός έπεσε φυσιολογικά, αλλά ο ΟΦΗ ήταν και πάλι αυτός που απείλησε για το 2-0, με τον πανταχού παρόντα Νέιρα στο 32΄ και τον Φερέιρα στο 40΄.

Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου χαρακτηρίστηκε από νεύρα, τέσσερις κίτρινες κάρτες σε Γιακουμάκη, Αντιλέου, Γιαννούλη και Ανγκουά για μεταξύ τους αψιμαχίες.

Σφυροκόπημα και χαμένο πέναλτιΟ Λεβαδειακός πήρε μέτρα στο γήπεδο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όμως ο ΟΦΗ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε τους διαθέσιμους χώρους και απείλησε τρεις φορές σε πέντε λεπτά: με τον Φερέιρα στο 52΄ (κόντρα, κόρνερ) και το 55΄ (κόντρες) και με τετ-α-τετ του Βαζ στο 56΄, με τον Μπάγιτς να κρατά το 1-0 στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Τα διαδοχικά σλάλομ του Φερέιρα από το αριστερό φτερό της επίθεσης είχαν τελικά αποτέλεσμα, αφού ο Βραζιλιάνος πάτησε περιοχή, σπρώχτηκε από τον Ανγκουά και κέρδισε πέναλτι στο 62΄. Ο Γιακουμάκης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και το 1-0 παρέμεινε.

2-0 και… τέλοςΤο παιχνίδι έγειρε οριστικά στην πλευρά των γηπεδούχων στο 72΄. Οι κεντρικοί αμυντικοί του Λεβαδειακού έπαιξαν με τη φωτιά και εν τέλει το πλήρωσαν, με τον εξαιρετικά δραστήριο Φερέιρα να εκτελεί χωρίς κοντρόλ για το 2-0.

Το φινάλε του αγώνα ήρθε χωρίς σημαντικές στιγμές, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν με 10 παίκτες το παιχνίδι εξαιτίας της αποβολής του Σακόρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 91΄, αλλά να πανηγυρίζουν νίκη - οξυγόνο. Η ομάδα του Βέρα έφτασε τους 22 βαθμούς και προσπέρασε τον Λεβαδειακό, ο οποίος έμεινε στους 20.

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου,Μπράουν,Μιχόγεβιτς (63΄ Παπάζογλου),Γιαννούλης,Κοροβέσης,Μεγιάδο,Σακόρ,Βαζ(86΄ Παπαστεριανός),Νέιρα,Σόουζα (72΄ Ντίνας),Γιακουμάκης.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς: Αντιλεού(45΄ Σαβαντογκό),Ανγκουά,Ρεκβιασβίλι,Ντιόγκο (75΄ Λιάγκας),Τσαμπούρη,Ζησόπουλο, Στανόγεβιτς (64΄ Π. Γιακουμάκης),Μέλεκ,Νανζίς,Μαρκόφσκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα