Το ξεπουπούλιασμα της «καρακάξας»… (video)

Όταν είσαι η ώριμη Λίβερπουλ του Κλοπ κι όταν αυτή το ποδοσφαιρική ανάπτυξη μεταφράζεται δημιουργικά στην ποιότητα του Αιγύπτιου Σαλάχ και του Σενεγαλέζου Μανέ, τότε καμιά «καρακάξα» δεν μπορεί να σε τρομάξει, ακόμα κι αν σου βάζει δύσκολα με μούδιασμα από τα πρώτα λεπτά!

Αυτό επιχείρησε η Νιούκαστλ (οι «καρακάξες» στη Βρετανική ποδοσφαιρική «αργκό») σκοράροντας στο 7ο λεπτό με το γκολ του Ολλανδού Βίλεμς..

Με ένα παρόμοιο σενάριο η ομάδα του Στιβ Μπρους κατάφερε να «κλέψει» (χαρακτηριστικό γνώρισμα του σκουρόχρωμου
πτηνού) τρεις βαθμούς στο νεόδμητο γήπεδο της Τόττεναμ πριν λίγες εβδομάδες!
Όμως τώρα, παρότι στηρίχθηκε περίπου στο ίδιο τακτικό δόγμα, είχε να αντιμετωπίσει αθλητικές αξίες που συνεχίζουν να δίνουν όραμα στο Άνφιλντ ακόμα κι όταν η Λίβερπουλ δείχνει «εγκλωβισμένη» σε διάφορους ποδοσφαιρικούς γρίφους..

Στο 28ο λεπτό ο Μανέ «έλυσε» τον πρώτο και σημαντικότερο όταν από δύσκολη θέση (μέσα δεξιά εντός περιοχής με διαγώνιο πλασέ στον απέναντι… «φεγγίτη» του Σλοβάκου γκολκίπερ Ντουμπράβκα) έκανε το 1-1.

Καθοριστικό γκολ, με το οποίο έφυγαν μπόλικα άγχη από τους «κόκκινους», ως το επόμενο!
Αυτό που πέτυχε ο Μανέ στο 40ο λεπτό έπειτα από μπαλιά του Ρόμπερτσον κι ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εξουδετερωμένος!

Με το 2-1 στο ημίχρονο όλα έγιναν προφανώς πιο απλά για τους γηπεδούχους που έχοντας περισσότερο χώρο στο να δημιουργήσουν συνδύασαν τη διαχείριση δυνάμεων ενόψει του ματς στο Σαν Πάολο του Νάπολι σε λίγα 24ωρα με κάποιες ωραίες στιγμές, σαν κι αυτή του 72ου λεπτού όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Λίβερπουλ συνεχίζει με το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής έπειτα από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στην Premier League συνεχίζοντας και το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων κόντρα στην Νιούκαστλ τα τελευταία χρόνια..
Keywords
Τυχαία Θέματα