The Elder Scrolls: Blades Review

Η Bethesda εισβάλλει στα κινητά μας.

Διαβάζοντας τον τίτλο του παιχνιδιού δεν μπορεί κανείς να μην περιμένει με αγωνία να δει πως θα είναι αυτή η μεταφορά της δημοφιλούς RPG σειράς στις mobile συσκευές. Θα έχει αμέτρητους NPC; Κόσμους να εξερευνήσουμε και χαρακτήρες με βάθος που θα δεθούμε μαζί τους; Δυστυχώς η απάντηση είναι αρνητική, αλλά ας δούμε αναλυτικότερα τι είναι το The Elder Scrolls:

Blades.

Χρονικά τοποθετημένο κάπου ανάμεσα στο Oblivion και το Skyrim στο Blades θα βρεθούμε σε μια πόλη, η οποία εκτός από τα μαύρα της τα χάλια είχε την τιμή να έχει εμάς εκεί κοντά για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Το The Elder Scrolls: Blades βασίζεται στα ωραία περιβάλλοντα και στο ενδιαφέρον σύστημα μάχης του με timings που μόλις το συνηθίσουμε γίνεται αρκετά εθιστικό! Δυστυχώς η ποικιλία δεν είναι η λέξη που χαρακτηρίζει εύκολα τους mobile τίτλους, επομένως και το Blades δεν φεύγει μακριά από αυτό και μας δίνει μια σχετικά επαναλαμβανόμενη εμπειρία, η οποία όμως έχει μερικά πολύ φωτεινά σημεία.

Για αρχή οι fans της σειράς σίγουρα θα μείνουν ικανοποιημένοι από την γραφική απεικόνιση μιας και το παιχνίδι είναι αισθητικά πολύ εύστοχο και καταφέρνει να ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν.

Το gameplay αν και απλό έχει περιθώρια συγκινήσεων μιας και πρέπει να συντονίζουμε σωστά, επίθεση και άμυνα αν θέλουμε να περιπλανηθούμε στα αμέτρητα μπουντρούμια του παιχνιδιού με επιτυχία.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να κάνουμε το storyline που θα μας στρέψει στο να αναλάβουμε διάφορα μικρά quests με σκοπό να χτίσουμε την πόλη ξανά από τα συντρίμμια της και να πολεμήσουμε αμέτρητους εχθρούς μέχρι να συλλέξουμε τους απαραίτητους πόρους.

Στα θετικά μπορούμε να προσθέσουμε την δημιουργία του χαρακτήρα που σέβεται απόλυτα τον παίκτη δίνοντάς του την δυνατότητα να διαλέξει από μια γκάμα 10 διαθέσιμων races. Καθένα εξ' αυτών έχει φυσικά τα δικά του ξεχωριστά στατιστικά, όπως έχουμε δει και στα υπόλοιπα κεφάλαια της σειράς. Η επιλογή εμφάνισης είναι και αυτή ικανοποιητικότατη με αρκετές επιλογές, βάζοντάς μας στον κόσμο πολύ όμορφα. Έπειτα όμως η πρόοδος του χαρακτήρα μας βασίζεται σε ένα σύστημα με skills και spells που θα μας δώσουν απλά την απαραίτητη δύναμη να προχωρήσουμε παρακάτω χωρίς να έχει κάποιο ουσιαστικό βάθος, κάτι αναμενόμενο βέβαια κοιτώντας την δομή της εν λόγω κυκλοφορίας.

Το πραγματικά ενοχλητικό κομμάτι του The Elder Scrolls: Blades όμως δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω μιας και ότι είδαμε ως τώρα σαν αρνητικό είναι κυρίως στοιχεία που περιμέναμε από το παιχνίδι και όχι αστοχίες του ίδιου του παιχνιδιού.

Οι μικροσυναλλαγές (microtransactions) είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να δώσει ομορφιά σε ένα παιχνίδι αφήνοντας τον παίκτη να επιλέξει αν θέλει να επενδύσει σε αυτό, αλλά πολλές φορές είναι τροχοπέδη αν επιρρεάζει αισθητά το gameplay. Στην περίπτωση του The Elder Scrolls: Blades είναι αρκετές οι φορές που θα νιώσουμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω αν δεν βάλουμε το χέρι στην τσέπη κάτι που φυσικά συμβαίνει στην πλειοψηφία των free-to-play games που συναντάμε στις mobile συσκευές.

Όμως μιας και σχεδόν όλα μας τα actions απαιτούν χρόνο κατανοούμε ότι το The Elder Scrolls: Blades προορίζεται για να παίζεται κυρίως σε ολιγόλεπτα sessions και η πρόοδος γίνεται με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα και τα rewards χρειάζονται χρόνο (μέχρι και 3-6 ώρες για να ανοίξεις ένα σεντούκι που κέρδισες στο dungeon), κάτι που θα ξέχναγες ευκολότερα αν υπήρχαν αυτοί οι χάρτες προς εξερεύνηση, στους οποίους μας έχει συνηθίσει η σειρά τα τελευταία χρόνια.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για iOS.

IGN GreeceΦήμη: Οικονομικότερο iPhone θα κυκλοφορήσει το 2020 με Touch IDΤο Twitch Prime και η Rockstar Games ανακοινώνουν συνεργασία για τα GTA Online και Red Dead OnlineNintendo, Microsoft, και Sony παίρνουν θέση για τους δασμούς της Κυβέρνησης Trump

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα