Το πρωτοποριακό σεμινάριο ιστιοπλοΐας

Το σεμινάριο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις της Ε.Ι.Ο. στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χθες Τετάρτη.

Έλαβαν μέρος 22 προπονητές από την Αττική και την Περιφέρεια και έμειναν τόσο ενθουσιασμένοι που ζήτησαν να επαναληφθεί και τη νέα σεζόν και – γατί όχι – να εξελιχθεί σε θεσμό.

Αυτό το σεμινάριο ήταν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία

να καταρτιστούν ευρύτερα για το άθλημα που υπηρετούν. Εκτός από τις νέες προπονητικές μεθόδους και διάφορα τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την σχέση τους και την επικοινωνία τους με τους ιστιοπλόους, οι προπονητές ενημερώθηκαν για το αντιτόπινγκ, την αθλητική ακεραιότητα, τις πρώτες βοήθειες κι άλλα θέματα που μπορούν να τους χρησιμεύσουν στο λειτούργημά τους..

Ομιλητές ήταν ο εργοφυσιολόγος Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο αθλητικός ψυχολόγος Κωνσταντίνος Χρυσικάκης, ο διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ και Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης και η επίσης Ολυμπιονίκης Σοφία Παπαδοπούλου, η οποία ανέπτυξε το πρόγραμμα «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΔΟΕ – Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, της Ε.Ο.Ε. και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, την οποία εκπροσώπησε ο Γιάννης Παπάζογλου από τον τομέα Ανάπτυξης των προπονητών.

Υποστηρικτές ήταν η Ε.Π.ΑΘΛ.Α (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) με εκπρόσωπο την Φωτεινή Καραμαλάκη, ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ) με εκπροσώπους τον δικηγόρο Χρήστο Χριστόπουλο και την Αντωνία Κώτσια και η Ε.Ν.ΑΚ (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία) με εκπρόσωπο την Μαρία Δελατόλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα