Απαράδεκτη συμπεριφορά ο Ολυμπιακός, απαράδεκτη και η διαιτησία

Ο Ολυμπιακός έχει θέμα. Ευρωπαϊκό. Πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια στο Europa League και ανάθεμα κι αν έχει δεχθεί πραγματικά πέντε κανονικές φάσεις για να τα δεχθεί αυτά τα τέρματα. Η ισοπαλία στη Σερβία κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα θυμίζει ήττα, ακόμα μεγαλύτερη ήττα όμως είναι το πώς συμπεριφέρεται η διαιτησία.

Ασφαλώς και αν κάτσουμε να αναλύσουμε

την αντιμετώπιση από τη διαιτησία στον Ολυμπιακό, θα χάσουμε το δάσος κοιτώντας απλά το δέντρο. Διότι, ο Ολυμπιακός είναι απαράδεκτος. Και στο παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ και πολύ περισσότερο σε αυτό με την Τόπολα στη Σερβία. Βάσει εικόνας και εμφάνισης, έπρεπε στη βαθμολογία του ομίλου να έχει τέσσερις βαθμούς  δυστυχώς έχει μόνον ένα…

Και καλά, στο ματς με τη γερμανική ομάδα ουδείς μπορεί να ψέξει την προσπάθεια. Δεν είχε ρέντα, δεν ήταν η μέρα του, δεν είχε πολλά με το μέρος του. Στο ματς με την Τόπολα προηγήθηκε δύο φορές. Και μάλιστα σε πολύ καλά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. αρχικά, στην εκκίνηση της αναμέτρησης και στη συνέχεια με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Πολύ απλά πράγματα είχε να κάνει για να πάρει τη νίκη. Δεν τα έκανε.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θεώρησε πως έχει γίνει η δουλειά, αποσύροντας τους Φορτούνη και Ποντένσε στο παιχνίδι. Όσοι μπήκαν δεν βοήθησαν για να έρθει ένα τρίτο γκολ και αντί αυτού, η ομάδα του Πειραιά υπέστη μια μεγάλη ζημιά. Τραγική αμυντική συμπεριφορά στη φάση του πρώτου γκολ, μία από τα ίδια και σε αυτή της ισοφάρισης.

Ολυμπιακός: Πρόβλημα και η διαιτησία

Είναι δεν είναι η κόκκινη κάρτα του Ντόι, δεν έχει πολλή σημασία. Η ερμηνεία που έδωσε ο διαιτητής βλέποντας τη φάση ήταν κόκκινη κάρτα. Έτσι το είδε, έτσι και το έδωσε. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να δώσει και κίτρινη. Ουδείς θα του καταλόγιζε λάθος. Το θέμα είναι άλλο. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μια υπερβολική και αυστηρή κόκκινη κάρτα, με τον διαιτητή να ενεργεί με το γράμμα του νόμου.

Μία αγωνιστική νωρίτερα κόντρα στη Φράιμπουργκ, ο Έσε αποχώρησε αιμόφυρτος και ακόμα και… σήμερα μάτωνε και ο VAR δεν θεώρησε ορθό να επέμβει σε μια οφθαλμοφανή αποβολή. Και δεν ήταν μόνο εκείνη η φάση ασφαλώς στο συγκεκριμένο ματς. Ούτε στο παιχνίδι με την Τόπολα ήταν η κόκκινη μόνο, αλλά η εν γένει προσπάθεια του ρέφερι να… σπρώξει τους Σέρβους προς την περιοχή του Πασχαλάκη.

Απέναντι στη γερμανική ομάδα, η διαιτησία αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως… μικρό. Απέναντι σε μία σταχτοπούτα από τη Σερβία, πάλι το ίδιο. Πρόβλημα…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Η κόκκινη του Ντόι με την Τόπολα

Η κόκκινη που δεν πήρε με Έσε ο Ολυμπιακός

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα