Το Περού τις ευκαιρίες, η Δανία τη νίκη (video)

Το Περού στην επιστροφή του σε Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια πάλεψε, ήταν καλύτερο από τη Δανία, η οποία όμως είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Πόουλσεν στο 59’. Μοιραίος παίκτης ο Κουέβα που στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έχασε πέναλτι.

Ανώτερο σε όλο το 90λεπτο το Περού του Ρικάρντο Γκαρέκα, «πλήρωσε» τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε για να παραβιάσει την εστία του Σμάιχελ, με τους Δανούς να εκμεταλλεύονται την αφέλεια που έδειξαν οι «Ίνκας» σε ελάχιστες
αμυντικές τοποθετήσεις.

Ανεκμετάλλευτη υπεροχή για το Περού
Στην ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα ανήκε το πρώτο 45λεπτο, με τους Περουβιανούς να μπαίνουν αποφασισμένοι και να πιέζουν ασφυκτικά τους Δανούς, οι οποίοι δεν είχαν λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 15λεπτο οι «Ίνκας» είχαν τέσσερις τελικές προσπάθειες, με σημαντικότερη του 11ου λεπτού, όταν το σουτ του Έντισον Φλόρες αποκρούστηκε από τον Σμάιχελ.

Η κατοχή μπάλας ήταν υπέρ της ομάδας του Άγκε Χαρέιντε, όμως η φλυαρία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των Δανών, οι οποίοι είχαν την πρώτη τελική (μικροευκαιρία) στο 27’ με το άστοχο σουτ του Ντιλέινι.

Στο 29', ωραία κάθετη του Καρίγιο, ο Φαρφάν έκανε το σουτ, όμως η προβολή του Κιαερ αποδείχθηκε σωτήρια για την εστία του Σμάιχελ.

Επτά λεπτά αργότερα προέκυψε πρόβλημα με τον Κβιστ, ο οποίος από χτύπημα του Φαρφάν στα πλευρά, έγινε αλλαγή με τον Σένε να περνά στην θέση του.

Ο άσος του Άγιαξ είχε και την πρώτη σημαντική ευκαιρία της Δανίας στο 39’ με το δυνατό σουτ να σταματάει στον Γκαγέσε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Περού ήρθε στο 44’. Ο Πόουλσεν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κουέβα, με τον διαιτητή του αγώνα, Γκασάμα να υποδεικνύει πέναλτι μετά την χρήση του VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πόουλσεν, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ.

Η στιγμή του αγώνα, η εικόνα στήριξης όλων των Περουβιανών παικτών στον Κουέβα, τον οποίο παρηγόρησαν για την απώλεια του πέναλτι.

Το Περού τις ευκαιρίες, η Δανία το γκολ

Το δεύτερο μέρος είχε χαμηλότερο τέμπο στο ξεκίνημά του, όμως και πάλι το Περού απείλησε πρώτο, με τον Φλόρες σχεδόν σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα άουτ. Το Περού έχανε τις ευκαιρίες, η Δανία το γκολ.

Σε μια από τις ελάχιστες φορές που βρήκε χώρους και σε ωραία αντεπίθεση στο 59’, ο Έρικσεν έβγαλε σε θέση βολής τον Πόουλσεν ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γκαγέσε για το γκολ.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Γκαρέκα ανέλαβε και πάλι τα ηνία, όμως όποτε έφτανε κοντά στην εστία του Σμάιχελ πάθαινε μπλακ-άουτ.

Στο 61’ ο Φλόρες μέσα από την περιοχή σούταρε, με τον Σμάιχελ να σταματάει με το ένα χέρι τη μπάλα, ενώ στο 69' ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει από τον Σμάιχελ και τον Φαρφάν να μην μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 79’, από γύρισμα του Καρίγιο, ο Γκερέρο με τακουνάκι από το ύψος της περιοχής αιφνιδίασε τον Σμάιχελ, ο οποίος είδε με ικανοποίηση τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, τεράστια επέμβαση του Σμάιχελ σε σουτ του Φαρφάν από το ύψος του πέναλτι, ενώ η Δανία στο 86’ άγγιξε το 0-2 με τον Γιόργκεσεν, ο οποίος νικήθηκε από τον Γκαγέσε.

Ίνφο:
Μετά από απουσία μίας διοργάνωσης οι Δανοί επέστρεψαν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη Νότιο Αφρική είχαν βρεθεί στον 5ο όμιλο με αντιπάλους Ολλανδία, Ιαπωνία και Καμερούν. Μία νίκη (2-1 Καμερούν) και δύο ήττες ο απολογισμός (2-0 Ολλανδία, 3-1 Ιαπωνία).

Το Περού επέστρεψε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1982, όταν είχε βρεθεί στον πρώτο όμιλο με Πολωνία, Ιταλία, Καμερούν. 0-0 με Καμερούν και 1-1 με Ιταλία και 5-1 ήττα από την Πολωνία.

Δανία (4-2-3-1): Σμάιχελ – Ντάλσγκααρντ, Κιαερ, Κρίστενσεν (81' Ματίας Γιόργκενσεν), Στρίγκερ-Λάρσεν – Κβιστ (37’ Σένε), Ντιλέινι – Πόουλσεν, Έρικσεν, Σίστο (67' Μπρέιθγουεϊτ) – Γιόργκενσεν.

Περού (4-2-3-1): Γκαγιέσε – Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες, Τράουκο – Γιοτούν, Τάπια (87' Ακίνο)– Καρίγιο, Κουέβα, Φλόρες (62' Γκερέρο) – Φαρφάν (85' Ρουίντιας).
Keywords
Τυχαία Θέματα