Ο Eiichiro Oda του "One Piece" μερίμνησε για τους πληγέντες του Κουμαμότο

Ο Oda προσέφερε $8 εκατομμύρια για την αποκατάσταση του Κουμαμότο μετά τον καταστροφικό σεισμό

Το 2016 το Κουμαμότο της Ιαπωνίας χτυπήθηκε από δύο καταστροφικούς σεισμούς,στις 14 και 16 Απριλίου του 2016, με τα αποτελέσματα τους να είναι εμφανή ακόμα, μέχρι και σήμερα.

Οι ανθρώπινες απώλειες έφτασαν συνολικά τις 50, μαζί με 3.129 ανθρώπους που τραυματίστηκαν, και οι υλικές ζημιές δεν έχουν αποκατασταθεί. Η πόλη του Κουμαμότο έμεινε χωρίς νερό, το αεροδρόμιο

έκλεισε ενώ, ένα τρένο του Kyushu Shinkansen( η ιαπωνική σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων) εκτροχιάστηκε λόγω των σεισμικών δονήσεων. Η κυβέρνηση υπολόγισε ότι, περισσότερα από χίλια κτήρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 90 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο Eiichiro Oda, δημιουργός του manga και anime "One Piece", έχει υπάρξει μεγάλος υποστηρικτής των πληγέντων από σεισμούς στην Ιαπωνία. Η προσφορά του στο Κουμαμότο είναι εξαιρετικά σημαντική και άξια αναγνώρισης.

Εικόνα κατεστραμμένων σπιτιών από την πόλη Μασίκι, Κουαμαμότο.

Σύμφωνα με το AnimeNewsNetwork η ενίσχυση του ήταν ψυχική, με πολλά υποστηρικτικά μηνύματα, αλλά και, κατά κύριο λόγο, οικονομική. Πρόσφατα προσέφερε 800 εκατομμύρια γιεν(8 εκατομμύρια δολάρια) για την αποκατάσταση της πόλης σε δύο προσφορές, μία στο όνομα του Luffy (πρωταγωνιστή του "One Piece") και μία δεύτερη που ακολούθησε την πρώτη. Επιπλέον, οργάνωσε και συμμετείχε στο One Piece project για την Αναδόμηση του Κουμαμότο.

Νωρίτερα μέσα στο ίδιο έτος, ο Oda δημιούργησε ένα ιδιαίτερο σχέδιο για μία εορταστική ημέρα της Ιαπωνίας, την Coming of Age(Φτάνοντας στην Ηλικία, των 20 ετών συγκεκριμένα), το οποίο μπορούσαν να αγοράσουν οι παριστάμενοι και να ενισχύσουν οικονομικά το Κουμαμότο.

Ο Luffy και ο Chopper υπόσχονται ότι θα υποστηρίζουν τους δωρητές εφ' όρου ζωής.

Για την υποστήριξη του Eiichiro Oda στο Κουμαμότο τα δύο τελευταία έτη, ο Κυβερνήτης Ikuo Kabashima ανακοίνωσε στη νομαρχιακή συνέλευση της 15ης Ιουνίου ότι θα τιμήσουν τον ευεργέτη με μπρούτζινα αγάλματα (όπως σίγουρα θα ήθελε και ο Luffy) των Mugiwara πειρατών. Ο Kabashima φιλονικεί, μάλιστα, με τη νομαρχιακή κυβέρνηση για τοποθέτηση του αγάλματος του Luffy ακριβώς δίπλα από τα νομαρχιακά κυβερνητικά γραφεία. Οι κάτοικοι επιθυμούν την τοποθέτηση του αγάλματος σε κεντρική περιοχή ή σε τοποθεσίες αξιοθέατων.

Ο Eiichiro Oda έχει μία τάση να κατακλύζει τον κόσμο με μηνύματα ενότητας και αλληλοϋποστήριξης μέσα από τον κόσμο του "One Piece" αλλά, και από την πραγματική του ζωή. Οι πράξεις του αποτελούν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα στην ανθρωπότητα.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Read more on [SITE_NAME]One Piece: Καθυστέρηση για το επόμενο μεγάλο arc του mangaΤο "One Piece" θα γίνει live-action τηλεοπτική σειράTo manga του One Piece μπαίνει στο “Vs. Four Emperors” arc

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα