Το ...αντίδοτο είναι η νίκη

Μετά την εντυπωσιακή εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, ήρθε η - μάλλον αναμενόμενη - αγωνιστική "κοιλιά" της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Ούτε κάτι στραβό συμβαίνει, ούτε είναι κάτι που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι Πράσινοι διανύουν μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος, έχοντας παράλληλα βαδίσει στη δύσκολη διαδρομή του αγωνιστικού τους προγράμματος.

Με εξαίρεση το απογοητευτικό παιχνίδι Κυπέλλου με την Ιεράπετρα στο Ολυμπιακό
Στάδιο και την άνετη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, το Τριφύλλι έτρεξε σε ένα "μαραθώνιο" ντέρμπι και απαιτητικών αγώνων. Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ιδιαίτερα αυτό με τον ΟΦΗ στο "Θ. Βαρδινογιάννης" μπαίνουν στη λίστα των ...ανεπιθύμητων εμφανίσεων, ενώ στα υπόλοιπα ματς η βαθμολογική συγκομιδή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά όχι και η ...χειρότερη.

Στο Αθηναϊκό ντέρμπι, οι Πράσινοι έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και "αδικούνται" με το ισόπαλο αποτέλεσμα, στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχασαν τη νίκη στα ...χασομέρια και στο "Κλ. Βικελίδης" κόντρα στον Άρη έπιασαν χαμηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά βρήκαν και αρκετές - απροσδόκητες - δυσκολίες...

Όμως ακόμα και γι' αυτή τη νεανική ομάδα με τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουν πως αντιμετωπίζει, δεν χωρά δικαιολογία για τις "χλωμές" εμφανίσεις στα παιχνίδια με την Ιεράπετρα και τον ΟΦΗ.

Στο Ηράκλειο οι Πράσινοι έκαναν το εφετινό τους limit down. Όχι εξαιτίας της ήττας, αλλά κυρίως της κάκιστης εικόνας που είχαν στο γήπεδο. Οι ήττες θα έρθουν μέσα στη σεζόν, το θέμα είναι πως ...έρχονται. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε όλες τις αδυναμίες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι - ίσως και ακόμα περισσότερες - και έκανε ένα μικρό πισωγύρισμα. Όμως το θέμα είναι να διαχειριστεί σωστά αυτή την κατάσταση και να αντιδράσει. Στο γήπεδο.

Το μοναδικό αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια καλή εμφάνιση και μια σημαντική νίκη. Και οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους μια σπουδαία ευκαιρία για να "σβήσουν" τα πεπραγμένα των τελευταίων αγώνων, να τραβήξουν μια γραμμή και να προχωρήσουν στη δύσκολη πορεία τους.

Το ματς με τον Ατρόμητο είναι αυτή η ευκαιρία. Ένα μίνι - ντέρμπι απέναντι σε μια από τις ποιοτικότερες και πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι απαιτητικό, το οποίο μπαίνει στην κατηγορία των αγώνων "υψηλού κινδύνου".

Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση το συγκεκριμένο ματς. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του Δώνη και στα 90 λεπτά του αγώνα. Σωστή διαχείριση του αγώνα, τακτική προσήλωση και αυτοσυγκέντρωση.

Υπομονή, πάθος στο γήπεδο και πολλά τρεξίματα. Σωστή αντιμετώπιση της πίεσης που ενδεχομένως να ασκήσει ψηλά ο αντίπαλος μετά το πρόσφατο παράδειγμα στην Κρήτη και το σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο build up της επίθεσης.

Παράλληλα οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα πρέπει να περιορίσουν στο ...ελάχιστο τα αμυντικά λάθη, αν θέλουν να πετύχουν το στόχο τους στο ματς με τον Ατρόμητο.

Σε αυτά τα παιχνίδια, τα λάθη δεν ...συγχωρούνται από τον αντίπαλο. Μια κακή αντίδραση, μια στιγμή αδράνειας ίσως κρίνουν τον τελικό νικητή.

Παράλληλα οι Πράσινοι θα χρειαστεί να πάρουν περισσότερα πράγματα και από τον Μακέντα, ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο Ηράκλειο.

Είναι απαραίτητη μια ισχυρή επιθετική παρουσία και ένα δυναμικό παιχνίδι από τον "φουνταριστό" του Τριφυλλιού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και για τον ίδιο και για την ομάδα του.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, η σημαντική απουσία του Κουρμπέλη αλλάζει τα πλάνα του Δώνη για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Όπως όλα δείχνουν, θα επανέλθει η τετράδα στην άμυνα και το πιθανότερο σχήμα του Παναθηναϊκού θα αποτελείται από τους Διούδη, Ινσούα, Μαυρομμάτη (Οικονόμου), Κολοβέτσιο, Γιόχανσον, Δώνη, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη, Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη, Μακέντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα