Η παγίδα της Κυριακής

Τελικά πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει ο διακόπτης μετά από έναν ιστορικό θρίαμβο; Ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλει να ξεχάσει άμεσα τι έχει προηγηθεί και να συγκεντρωθεί στην αγωνιστική υποχρέωση που ακολουθεί. Όπως λένε και οι προπονητές, ο επόμενος αγώνας είναι ο σημαντικότερος.

Στην προκειμένη περίπτωση, το ματς με τη Λαμία είναι εξόχως σημαντικό, αφού άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Μόνο αν δε
λοξοδρομήσουν από το μονόδρομο της επιτυχίας, θα ελπίζουν οι «Πειραιώτες» σε αλλαγή της εικόνας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι παίκτες τους ξόδεψαν μπόλικη ενέργεια –σωματική και πνευματική- στο ιστορικό ματς με τη Μίλαν. Ο θρίαμβος, είναι η βιταμίνη που θα τους ξαναγεμίσει με ενέργεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως μας διευκρίνισε ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον οποίο συνομιλήσαμε το Σάββατο. Η ουσία είναι πως σε τέτοια ματς είναι απαραίτητα τα γρήγορα γκολ.

Θυμηθείτε πως κύλησε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο διεξήχθη λίγες ημέρες μετά από τον αγώνα με την Μπέτις στη Σεβίλλη. Σε 25 λεπτά, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ, γεγονός που τον βοήθησε σημαντικά για να διαχειριστεί στη συνέχεια την αναμέτρηση. Ειδικά όταν άρχισε να βγαίνει και η κούραση στο τελευταίο 20λεπτο του ματς.

Και κόντρα στη Λαμία, το σύνολο του Μαρτίνς θα ψάξει γρήγορα γκολ. Θα λείπουν ξανά οι τραυματίες Χασάν, Χριστοδουλόπουλος και Ναουέλ. Οπότε χρήσιμα –αν όχι, απαραίτητα- θα είναι τα γκολ από τους παίκτες της άμυνας ή της μεσαίας γραμμής. Ειδικά στις στημένες φάσεις, όπου με τον Σισέ και τον Βούκοβιτς ο Ολυμπιακός ψηλώνει πολύ και μοιάζει πανισχυρός.

Εν κατακλείδι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους «Πειραιώτες» η Λαμία, λόγω όλων όσων προαναφέραμε. Για να μην εξελιχθεί σε παγίδα, η απόλυτη συγκέντρωση και η μέγιστη προσπάθεια από τους παίκτες του Μαρτίνς είναι τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα