Τα συμβόλαια που... καίνε

Τα… ανοικτά μέτωπα με τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι του 2019 θέλει να κλείσει σιγά σιγά η ΑΕΚ.

Αντρές Σιμόες, Τάσος Μπακασέτας, Έλντερ Λόπες, Ροντρίγκο Γκάλο και Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι οι ποδοσφαιριστές που από την 1η Ιανουαρίου μπορούν να συζητήσουν με όποια ομάδα τους… χτυπήσει την πόρτα.

Με τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο έχει ήδη γίνει μια κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους «κιτρινόμαυρους» να προσφέρουν
αυξημένη πρόταση σε σχέση με τις προηγούμενες που αγγίζει τις 500.000 ευρώ ετησίως. Αν συνυπολογίσουμε και εφικτά μπόνους που συνοδεύουν την πρόταση μπορεί να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ποσό ετησίως. Τα πάντα στη συγκεκριμένη υπόθεση θα ξεκαθαρίσουν σύντομα προκειμένου και η ΑΕΚ να γνωρίζει πως θα πορευθεί στο μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου, αφού ήδη θεωρείται ειλημμένη απόφαση για την ενίσχυση με την απόκτηση ενός χαφ.

Επόμενος που θα πάρει σειρά για να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Η παρουσία του Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ και η αναγέννησή του Κορίνθιου μεσοεπιθετικού στη φετινή χρονιά όπου για την ώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο δεν αποκλείεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του στην Ένωση, εφόσον πάντα ικανοποιηθεί οικονομικά.

Με τον Έλντερ Λόπες οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει έπειτα από εντολή του Δημήτρη Μελισσάνιδη μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο «Γεντί Κουλέ». Ανάμεσα στις δύο πλευρές για την ώρα υπάρχει μικρό χάσμα (για την χρονική διάρκεια), το οποίο υπάρχει αισιοδοξία πως θα γεφυρωθεί και ο Πορτογάλος θα παραμείνει στα «κιτρινόμαυρα».

Σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση του Ροντρίγκο Γκάλο δεν υπάρχει ακόμα κάποια εξέλιξη, ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση έχει κατά πολύ λιγότερες δυσκολίες σε σχέση με τις προαναφερθείσες και η εκτίμηση είναι πως έστω και στα 32 του χρόνια ο Βραζιλιάνος στο τέλος θα ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ένας ακόμα παίκτης που βλέπει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ να φτάνει στο τέλος της το καλοκαίρι του 19 είναι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος όμως το 2017 είχε υπογράψει συμβόλαιο για 2+1, οπότε δύσκολο να μην γίνει χρήση της οψιόν. Βέβαια, στην περίπτωση του Λαμπρόπουλου επιθυμία της ΑΕΚ είναι να γίνει ανανέωση της συνεργασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κλείνοντας, για τον Άστριτ Αϊντάρεβιτς δεν τίθεται καν θέμα παραμονής αφού ο ποδοσφαιριστής είναι εκτός πλάνων από το ξεκίνημα της σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα