Κάντε "πλάκα" με την... παρέα σας, όχι με την Εθνική!

Είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο εδώ και δεκαετίες ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι "κακομαθημένος". Ειδικά όμως ο καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει συνηθίσει να του κάνουν σχεδόν όλα τα χατίρια.

Αλλά επειδή είναι άλλο η ομάδα - σύλλογος κι άλλο η Εθνική ομάδα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος οφείλει να προτάξει το συμφέρον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ανεξάρτητα από τα "θέλω" των διεθνών.

Τους "άκουσε" μερικούς μήνες πριν και ανανέωσε το συμβόλαιο του Μίκαελ Σκίμπε. Τώρα κάποιοι του λένε ότι "δεν
πάει άλλο" και ταυτόχρονα "προς Θεού, όχι τον Αναστασιάδη που θα μας αποκαλεί... γίδια".

Λες και όταν δεν μπορείς να αλλάξεις τρεις πάσες στο Τάμπερε κόντρα στην Φινλανδία ή χάνεις δύο σερί ματς από τα Φερόε (επί Ρανιέρι βεβαίως) θα παρεξηγηθείς αν ο εκάστοτε Αναστασιάδης σε αποκαλέσει "γίδι", αντί να βγεις μόνος σου και να παραδεχθείς ότι δεν κάνεις για την... δουλειά!

Στην Ελλάδα βέβαια, το δικαίωμα το έχουν δώσει οι ίδιοι οι παράγοντες, αφού κατά καιρούς έχουν... κανακέψει πολλούς παίκτες.

Τώρα λοιπόν, που η συζήτηση για τον Σκίμπε και τον αντικαταστάτη του έχει ανοίξει, η ΕΠΟ πρέπει να πάρει μια απόφαση και μόνο. Να προσλάβει έναν προπονητή χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν τον θέλουν ή δεν τον θέλουν οι διεθνείς, όπως και να τον
θέλουν η όχι κάποια από τα αφεντικά των μεγάλων ομάδων.

Κι επειδή νομίζω ότι η ΕΠΟ του Γραμμένου περισσότερο ενδιαφέρεται για την γνώμη των μεγάλων αφεντικών και πλέον λιγότερο για αυτή των διεθνών ποδοσφαιριστών, θα απορρίψει κάθε κουβέντα για Έλληνα προπονητή.

Διότι όποιος κι αν είναι αυτός, θα έχει λίγο ή πολύ κάποια σύνδεση με μεγάλη ομάδα. Οπότε ο Γραμμένος και υπόλοιποι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Επιπλέον θα πρέπει να ληφθούν και αποφάσεις που θα αντανακλούν στους ποδοσφαιριστές. Τα προσωπικά του καθενός με κάποιον άλλο συμπαίκτη του στην Εθνική, λόγω συλλογικής αντιπαλότητας ή συγκρίσεων καριέρας μέσα ή έξω από την Ελλάδα, θα μένουν εκτός αποδυτηρίων και γηπέδων.

Εκείνοι που θα επιμένουν να τα συντηρούν, θα πρέπει να αποκοπούν από την Εθνική όσο χρήσιμοι κι αν πιστεύουν ότι είναι ή αληθινά είναι και θα λείψουν από την ομάδα.

Το να κάνουν οι διεθνείς "παρέες" γιατί με κάποιους ταιριάζουν περισσότερο και με κάποιους άλλους όχι, είναι θεμιτό. Συμβαίνει στην καθημερινότητα όλων μας.

Η ομάδα όμως, θα πρέπει να είναι πάντα πάνω από την "παρέα". Με την παρέα μας κάνουμε πλάκες, πίνουμε κρασί, περνάμε καλά και γελάμε.

Με την ομάδα γελάμε μόνο όταν παίζουμε καλά και κερδίζουμε ή χάνουμε έχοντας προσπαθήσει. Άρα νιώθουμε ότι δεν ρίξαμε λευκή πετσέτα και δεν κοροϊδέψαμε. Ότι δεν παίξαμε για την... πλάκα μας!

Σαφώς και πάντα θα υπάρχουν ποδοσφαιριστές - προσωπικότητες που θα ξεχωρίζουν και έχει νόημα να ακούγεται η άποψή τους. Αρκεί να έχουν προσφέρει και να έχουν κερδίσει τον σεβασμό.

Όταν όμως, κάνεις αξιόλογη προσωπική καριέρα, αλλά στην Εθνική δεν έχεις προσφέρει το ελάχιστο, είναι παράλογο να θέλεις να επιβάλεις την γνώμη σου. Κι αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη φουρνιά της Εθνικής του Σκίμπε.

Η Εθνική έχει λοιπόν, ανάγκη από προπονητή με προσωπικότητα, που θα επιβάλει τις δικές του αξίες που θα πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλους. Και από τις... φίρμες της ομάδας, αλλά και από τους νέους ταλαντούχους παίκτες που θα τις πλαισιώσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί ο καθένας να κοιτάξει την προσωπική του καριέρα, αποσυνδέοντάς την από την Εθνική, αν θεωρεί ότι δεν τον αφορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα