Στουτγκάρδη – Ντόρτμουντ 2-1: Ματσάρα και ανατροπή (highlights)

Ήταν ντέρμπι στα… χαρτιά, ήταν και στο χορτάρι, Στουτγκάρδη και Ντόρτμουντ, κυρίως η πρώτη, χάρισαν μία σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση στον κόσμο που είδε το ματς από τις εξέδρες της MHP Arena, αλλά και από την τηλεόραση. Η Στουτγκάρδη έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο, ήταν μονίμως στην επίθεση πιέζοντας συνεχώς την άμυνα της Ντόρτμουντ αναγκάζοντας τον κορυφαίο τον φιλοξενούμενων Κόμπελ σε σπουδαίες επεμβάσεις. Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 11ο λεπτό όταν

ο Φιούριζ αστόχισε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ούνταβ, με τον Κόμπελ να πέφτει αριστερά και να διώχνει την μπάλα.

Ομως δεν ήταν μόνο αυτές οι αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, καθώς βγήκε νικητής σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος αφού κανεις εκ των Ουντάβ, Μιγιό και Λέβελινγκ κατάφεραν να τον νικήσουν σε διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως η ομάδα που χάνει τις ευκαρίες δέχεται γκολ και αυτό ακριβώς έγινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η Ντόρτμουντ στη μοναδική της οργανωμένη επίθεση κατάφερε να σκοράρει με τον Φουλκρουνγκ για το 0-1.

Όμως ήταν φανερό πως η Στουτγκάρδη δεν θα έμενε μακριά από το γκολ, δεν γινόταν, θα ήταν ένα ποδοσφαρικό παράλογο. Όπως ήταν λογικό βάση απόδοσης οι γηπεδούχοι σόραραν στο 43ο λεπτό με τον Ουντάβ κι αμέσως μέτα έχασαν δύο ευκαιρίες για να κάνουν και το 2-1 όμως δεν βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαρία με τον Φιούριχ 54′ και άλλη μία στο 60′ και παραλίγο να έχουμε το ίδιο σκηνικό με το πρώτο μέρος, καθώς στην πρώτη της επίθεση η Ντόρτμουντ είδε την μπάλα σε σουτ του Σάμπιτσερ να αλλάζει πορεία στα πόδια του Ζαγκαντού και να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Νιούμπελ και να φεύγει έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι είδαν τον Γκιρασί να επιστρέφει μετά από δύο παινχίδια και χάρη στο πέναλτι που κέρδισει ο Σίλας, επέστρεψε και με γκολ κάνοντας το 2-1 στο 83′. Η Στουντγκάρδη έχασε άλλες 3-4 ευκαιρίες όμως το 2-1 παρέμεινε, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες μετά από δυο διαδοχικές ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα