Προμηθέας-ΠΑΟΚ 80-73: «Καρφωμένος» στην 3η θέση

Η σταθερότερη παραγωγή σκορ του Προμηθέα, απέναντι στον ΠΑΟΚ και στα τέσσερα δεκάλεπτα, σε συνδυασμό και με την αποτελεσματικότερη άμυνα της πατρινής ομάδας, έκριναν την αναμέτρηση στο “Δ. Τόφαλος” (80-73) για την 12η αγωνιστική και πρώτη του δεύτερου γύρου της Basket League. Ο Προμηθέας ήταν συνεπής στην διατήρηση του προβαδίσματος που είχε στο σκορ, μπορεί ο ΠΑΟΚ

να μείωσε 5 φορές την διαφορά μέχρι τους 7 πόντους, αλλά η ομάδα του Παπαθεοδώρου “απάντησε” σε όλες τις αντεπιθέσεις που δέχτηκε.

Ο Προμηθέας με εξαίρεση την μοναδική εντός έδρας ήττα που γνώρισε στην προηγούμενη αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό, μετρά 6 νίκες στην Πάτρα και παραμένει σταθερά στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ αύξησε και την βαθμολογική απόσταση του από τον ΠΑΟΚ στις δυο νίκες και παράλληλα έχει 2-0 τον “Δικέφαλο” του Βορρά.

Ο Άντονι Κάουαν “κλείδωσε” την νίκη του Προμηθέα, με το εύστοχο τρίποντο (78-67) που πέτυχε στα 1′ 37” πριν από την λήξη του αγώνα, έστω και αν αστόχησε στην συμπληρωματική βολή, ενώ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Προμηθέα που είχε επίσης, διψήφιους τους Ρέινολντς και Ετσενίκε. Ο Κάουαν που διανύει την δεύτερη σεζόν της θητείας του στον Προμηθέα, μοίρασε και 9 ασίστ, μια περισσότερη από αυτές του Φρίντρικσον.

Ο ΠΑΟΚ “έχασε” με 5 φάουλ τον Άλστον και τον Χάρισον, καθώς και ο Προμηθέας τον Γκόφεϊ για τον ίδιο λόγο, ενώ το “βάθος” των επιλογών που είχαν οι γηπεδούχοι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση και την κατάληξη του αγώνα. Ο Προμηθέας προηγήθηκε έως και 14 πόντους, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο εύστοχος στα δίποντα και ισόπαλες οι ομάδες στα ριμπάουντ (35).

Δεκάλεπτα: 20-16, 40-33, 60-51, 80-73

Η στατιστική του αγώναεδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα