Πληροφορίες οτι θα δοθεί η αύξηση 7% στις συντάξεις τον Δεκέμβριο- Μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου

Τον Δεκέμβριο, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου 2023, εξετάζει η κυβέρνηση να δώσει τις αυξήσεις 7%.

Αυτό αναφέρουν στο Capital.gr αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες, που θέλουν το οικονομικό επιτελείο να μελετά το ενδεχόμενο να μη δώσει τις αυξήσεις αναδρομικά (από την 1η Ιανουαρίου 2023) το Μάρτιο ή Απρίλιο του 2023, αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε να καταβληθούν οι

αυξήσεις στις συντάξεις την άνοιξη του 2023, αφού είχαν οριστικοποιηθεί οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ του 2022.

Ωστόσο, τελευταία εξετάζεται το ενδεχόμενο, να υπολογιστούν και να δοθούν οι εν λόγω αυξήσεις (οι οποίες έχουν υπολογιστεί στο 7% με βάση τις μακροοικονομικές προβλέψεις του τρέχοντος φθινοπώρου), τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη μεριά, όμως, παραδέχονται αρμόδια στελέχη του e – ΕΦΚΑ, το Μάρτιο του 2023, μπορεί να τεθεί ζήτημα νέας αναπροσαρμογής των συντάξεων, σε περίπτωση ειδικά που ο συνδυασμός των τελικών προβλέψεων πληθωρισμού – ΑΕΠ οδηγήσει σε μεγαλύτερη του 7% αύξηση στις συντάξεις.

Με άλλα λόγια, αν με βάση τα τελικά στοιχεία για πληθωρισμό – ΑΕΠ (εφόσον ο μέσος όρος τους είναι υψηλότερος από εκείνο που λένε οι υφιστάμενες προβλέψεις τους) προκύψει μία αύξηση πχ 7,5%, η διαφορά του 0,5% θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο σαν επιπλέον παροχή πριν το Πάσχα του 2023.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα