Σέλτικ-Σαχτάρ 1-1: Κλείδωσε Europa League και πάει για τελικό! (hls)

Το λιγότερο καλό που μπορούσε να πετύχει η Σαχτάρ το βράδυ της Τρίτης (25/10) στο Σέλτικ Παρκ, το κατάφερε! Πήρε ισοπαλία, με σκορ 1-1, στην αναμέτρηση με τη Σέλτικ, εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση στον έκτο όμιλο του Champions League της τρέχουσας σεζόν. Ταυτόχρονα, έμεινε ζωντανή σε ό,τι αφορά στην προσπάθειά της να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, καθώς υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική σε πολωνική έδρα την Λειψία και με νίκη κόντρα στους Γερμανούς παίρνει αυτή το πολυπόθητο εισιτήριο.

Δείτε

εδώ τα highlights του αγώνα

Στον αγώνα με τους -οριστικά πλέον τελευταίους στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου και εκτός συνέχειας Champions League- Κέλτες, που ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, η Σαχτάρ έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για να πάρει έστω τον ένα βαθμό. Άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους, που έφτασαν στο 55% ποσοστό κατοχής της μπάλας, και χτύπησε σε μία από τις λίγες τελικές που δημιούργησε (8, έναντι 15 των Σκωτσέζων) για να σκοράρει και να φτάσει τελικά στην ισοπαλία.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, βεβαίως, είναι το παρθενικό γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο 34ο λεπτό, για λογαριασμό της Σέλτικ. Με αυτό έγινε το 1-0 και οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, με ζωντανές τις ελπίδες για νίκη, που θα τους κρατούσε στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Σαχτάρ έφτασε στο 1-1, με τον Μούντρικ στο 58ο, που κράτησε μέχρι το φινάλε.

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γεντς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Χατάτε (84′ Τέρνμπουλ), Αμπάντα (65′ Φόρεστ), Χακσαμπάνοβιτς (65′ Μαέντα), Γιακουμάκης, Φουρουχάσι (65′ Μόι)

Σαχτάρ (Iγκόρ Γιοβίτσεβιτς): Τούρμπιν, Μιχαϊλιτσένκο, Ματβιγένκο, Μποντάρ, Τέιλορ, Μπονταρένκο, Στεπανένκο, Σουντάκοφ (90′ Κρίφτσοφ), Μούντρικ (90′ Πέτριακ), Ζούμπκοφ, Τραορέ (57′ Σίκαν)

Keywords
Τυχαία Θέματα