Πανιώνιος: Επαναδιοργανώνει το τουρνουά «Ανδρέας Βαρίκας»

Ο Πανιώνιος ύστερα από 13 χρόνια, διοργανώνει και πάλι το τουρνουά “Ανδρέας Βαρίκας” στην μνήμη του μεγάλου οραματιστή του τμήματος μπάσκετ και της ίδρυσης της “κυανέρυθρης” ακαδημίας, το 1980. Ο Ανδρέας Βαρίκας έφυγε από την ζωή, το 1990, πριν προλάβει να δει και να χαρεί την κατάκτηση του μοναδικού τίτλου της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, το κύπελλο του 1991.

Στο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο

κλειστό γυμναστήριο “Ανδρέας Βαρίκας” με την συμμετοχή των ομάδων του Αμαρουσίου, του Παπάγου και του Ψυχικού.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

«Η αναβίωση του τουρνουά “Ανδρέας Βαρίκας”, στη μνήμη του αφανούς, αλλά άκρως παραγωγικού εργάτη κι οραματιστή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΣΣ, αποτελούσε βασική προτεραιότητα της διοίκησης της ομάδας μπάσκετ ανδρών.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από το 2009, θα υλοποιηθεί η επιθυμία ΟΛΩΝ με τη διεξαγωγή του τουρνουά το σαββατοκύριακο 16 και 17/9. Τρεις ισχυρές ομάδες έκαναν την τιμή να αποδεχθούν την πρόσκληση και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ωραίο μπασκετικό θέαμα, ως ‘ορεκτικό’ πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο ΚΓ “Ανδρέας Βαρίκας”.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου οραματιστή και για να μάθουν οι νέες γενιές του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, όπως και το σύνολο του κόσμου του μπάσκετ, ότι αυτό που αγαπάμε θα πρέπει να το υπηρετούμε με ανιδιοτέλεια, με όραμα και με πλάνο.

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Σάββατο 16/9
17:00 Μαρούσι – Ψυχικό
19:00 Τιμητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Ανδρέα Βαρίκα
20:00 Πανιώνιος – Παπάγου

Κυριακή 17/9
16:30 Αγώνας για την 3η θέση
19:00 Αγώνας για την 1η θέση

Κατόπιν απόφασης της διοίκησης, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό προς τιμήν της μνήμης του Ανδρέα Βαρίκα».

Παρουσίαση της ομάδας για την σεζόν 2023-24

Μια ημέρα, πριν από την έναρξη του τουρνουά “Ανδρέας Βαρίκας”, ο Πανιώνιος θα κάνει παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Elite League / Eρρίκος Ντυνάν, την προσεχή περίοδο, μετά την άνοδο της από την Β’ Εθνική. Η παρουσίαση θα γίνει στον πολυχώρο “Γαλαξίας” στην πλατεία Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή (15/9, 19.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα