Ολυμπιακός: Ελαφρύ και λαμπερό ρόστερ (videos)

Η πιο ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος για τον Ολυμπιακό εδώ και αρκετά χρόνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ενδιαφέρον έγκειται στην αλλαγή χεριών στον μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να δώσει το τιμόνι σ’ έναν απ’ τους πιο έμπειρους αθλητικούς διευθυντές της Ευρώπης, τον Αντόνιο Κορδόν. Φυσικά επένδυσε αρκετά χρήματα για τη συγκεκριμένη συμφωνία

και μέσα σε ελάχιστους μήνες ο Ολυμπιακός κινήθηκε με μεταγραφική λογική, τόσο σε ό,τι αφορά την απόκτηση ποδοσφαιριστών, όσο και σχετικά με την αποδέσμευση άλλων. Για τον Ολυμπιακό η ανάγκη να δυναμώσει σε καίριες θέσεις, αλλά και να αποχαιρετήσει άλλους, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στον σύλλογο ήταν μια “καυτή πατάτα”, την οποία κλήθηκε να διαχειριστεί με γυμνά χέρια ο Κορδόν.

Όσα είχε προαναγγείλει ο Κορδόν στο novasports Τα ξεκάθαρα βήματα του Κορδόν

O Ολυμπιακός μετά την περσινή σεζόν κατά την οποία δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο, χρειαζόταν άμεσα να αλλάξει αρκετά πρόσωπα στο ρόστερ. Η αρχή έγινε προφανώς με την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενώ ακολούθησαν σταδιακά μια σειρά παικτών, μέσω της αγαστής συνεργασίας του Ισπανού τεχνικού με τον Αντόνιο Κορδόν. Η συνολική αποτίμηση του περσινού ρόστερ του Ολυμπιακού έφτανε περίπου τα 103 εκ. ευρώ. Μιλάμε για τους παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν στον σύλλλογο την περασμένη σεζόν ή βρίσκονταν στη διάθεση του εκάστοτε προπονητή. Έχουμε αφήσει εκτός υπολογισμού τους δανεικούς, οι οποίοι βέβαια αποτελούσαν “ασημικά” του συλλόγου! Τη φετινή σεζόν το ίδιο ποσό τοποθετείται (μετά και την έλευση του Μπιανκόνε) περίπου στα 110 εκ. ευρώ. Μόνο που φέτος μιλάμε για 32 ποδοσφαιριστές, ενώ τη σεζόν 2023-2024 οι προπονητές του Ολυμπιακού είχαν να διαχειριστούν τουλάχιστον 39 παίκτες για τους οποίους η εκτίμηση έφτανε τα 103 εκ. Οπότε με βάση την πρόχειρη θέαση των αριθμών ο Ολυμπιακός κατάφερε σε πρώτο χρόνο να ελαφρύνει αριθμητικά το ενεργό του ρόστερ, κάνοντας το παράλληλα πιο ποιοτικά με βάση την χρηματιστηριακή αξία που μας παρέχει το transfermarkt.

To top 5 του Ποντένσε μέχρι το… επόμενο! Πιο εύκολο το έργο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ απ’ την πρώτη ημέρα απασχόλησης του με το ρόστερ του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να δουλέψει με ένα πιο ευέλικτο και νεανικό ρόστερ. Γι’ αυτό ξεκίνησαν άμεσα οι στοχευμένες και γενναίες διαδικασιες χτισίματος του δυναμικού των Πειραιωτών. Με τα εργαλεία που αντλούμε απ’ το transfermarkt, μπορούμε να εξετάσουμε ανα θέση την χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ των “ερυθρόλευκων”, αλλά και της διαφοροποιήσεις που προέκυψαν στο ηλικιακό εύρος. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι περίπου 26,5 ετών συνολικά, ενώ πέρυσι 27,5. Η διαφορά ενός έτους είναι πολύ σημαντική αλλαγή και προφανώς δεν πέφτει εύκολα. Οι τερματοφύλακες εκτιμούνταν στα 4,3 εκ., οι αμυντικοί 29,9 εκ., οι μέσοι 54,63 εκ. και οι επιθετικοί 47,9 εκ.! Πάμε να δούμε την αντίστοιχη φετινή εικόνα. Οι γκολκίπερ φτάνουν πλέον τα 2,8 εκ, οι αμυντικοί 26,3 εκ., οι μέσοι 44,9 εκ. και οι επιθετικοί 44,9 εκ.! Οι Κορδόν και Μαρτίνεθ κατάφεραν λοιπόν να ρίξουν τον οικονομικό προυπολογισμό, αλλά και τον μέσο όρο ηλικίας, με ένα δομικό ξεκαθάρισμα με τις ευλογίες φυσικά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο κύριος 30 εκ. ευρώ aka Γιόβετιτς είναι ορεξάτος! Με παίκτες που άγγιξαν τον… ουρανό!

Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του εννέα παίκτες οι οποίοι έχουν φτάσει να αξίζουν 10 εκ. ευρώ και πάνω! Μιλάμε για τους Γιόβετιτς (30 εκ.), Ποντένσε (25 εκ.), Ρέτσο (18 εκ.), Καμαρά (15 εκ.), Σκάρπα (12 εκ.), Ιμπόρα (10 εκ.), Φορτούνη (10 εκ.), Καρβάλιο (10 εκ.) και Μασούρα (10 εκ.). Οι συγεκριμένες τιμές δεν αποτελούν μόνο αμπαλάζ για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι μια αξία που τους συντροφεύει ως στάτους και δημιουργεί ανώτερες προσδοκίες στο γήπεδο και υψηλότερο επίπεδο στα αποδυτήρια.

Στα 8 εκ. η αξία του Έσε, θέλει να σπάει το φράγμα των 10 εκ.! Ενδεκάδα (τουλάχιστον) διπλής αξίας απ’ τους υπόλοιπους

Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή κούρσα των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει στη διάθεση του πλειάδα επιλογών για να καταλήξει στην τελική ενδεκάδα. Όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα σπάσει το ρεκόρ χρηματιστηριακής αξίας για ακόμα μια σεζόν. Αν υποθέσουμε πως ο Ισπανός στην πλειοψηφία των ματς θα ξεκινάει με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε, Ορτέγκα, Εσέ, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Μασούρα (Μπιέλ) και Ελ Κααμπί (Γιόβετιτς), η εκτίμηση των Πειραιωτών θα κινείται ανα παιχνίδι στα 60 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα σύμφωνα με αντίστοιχη εκτίμηση η αξία της νταμπλούχου ΑΕΚ θα φτάνει κοντά στα 30 εκ. ευρώ. Μένει να φανεί αν η διπλή αξία, θα καθρεφτίζεται στον αγωνιστικό χώρο Τα υλικά πάντως τα έχει δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και περιμένουν αξιοποίηση!

Keywords
Τυχαία Θέματα