Παίκτης του Hearthstone εκφράζει την υποστήριξη του για τις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ

Το βίντεο κατεβαίνει INSTANT από το διαδίκτυο...στο πνεύμα της ελευθερίας του λόγου-not.

Υλικό από επίσημη συνέντευξη της Blizzard με επαγγελματία παίκτη Hearthstone από το Χονγκ Κονγκ, "κατέβηκε" έπειτα από την υποστήριξη που εξέφρασε ο παίκτης για τις διαδηλώσεις που γίνονται στο

Χονγκ Κονγκ.

Το InvenGlobal αποκάλυψε πρώτο πως ο Ng Wai “blitzchung” Chung εξέφρασε την υποστήριξή του για τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης από τον επίσημο οργανισμό Hearthstone της Ταϊβάν, μετά τη νίκη του επί του Νοτιοκορεάτη παίκτη Jang “DawN” Hyun Jae στις 6 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Chung φορούσε μία μάσκα. Αυτό ήταν μια αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των μασκών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, κάτι που κάνουν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ για προστασία της ταυτότητάς τους.

[BREAKING] Hong Kong Hearthstone player @blitzchungHS calls for liberation of his country in post-game interview:https://t.co/3AgQAaPioj

@Matthieist#Hearthstonepic.twitter.com/DnaMSEaM4g

— Inven Global (@InvenGlobal) October 6, 2019

Η υποστήριξη του Chung προς τις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ εδραιώθηκαν λίγο αργότερα στη συνέντευξη όταν φώναξε, "Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, επανάσταση της γενιάς μας!" Το stream διακόπηκε γρήγορα για διαφημιστικό διάλειμμα και τα βίντεο από το παιχνίδι των Grandmasters δεν είναι πλέον διαθέσιμα.

Σε δήλωση στο InvenGlobal, ο Ng λέει "Όπως γνωρίζετε υπάρχουν σοβαρές διαδηλώσεις στην χώρα μου αυτή τη στιγμή. Η απόφασή μου κατά τη διάρκεια του stream είναι μία μορφή συμμετοχής, με την οποία ήθελα περισσότερη προσοχή στο θέμα... Μπορεί να με βάλει σε αρκετούς μπελάδες, ακόμα και για την προσωπική μου ασφάλεια. Αλλά νομίζω πως είναι καθήκον μου να πω κάτι για το θέμα αυτό."

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν μέσω διαδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίτερα φέτος όταν το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε τα σχέδια θέσπισης νόμων που επιτρέπουν στην Κίνα να εκδίδει πολίτες από το Χονγκ Κονγκ για νομικούς σκοπούς. Οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στους νόμους κι ενώ η κυβέρνηση της πόλης έκανε πίσω στα σχέδια επιβολής τους, το κίνημα μεγάλωσε καθώς εντείνεται το κάλεσμα για ελευθερία.

Υπάρχουν ανησυχίες στο που μπορούν να οδηγήσουν οι δηλώσεις του Chung, καθώς είναι γνωστό πως η Κινέζικη κυβέρνηση λογοκρίνει τη δημόσια κριτική ενάντια στην κυβέρνηση και την ηγεσία της. Ένα Ταϊβανέζικο παιχνίδι τρόμου είχε αποσυρθεί όταν ανακαλύφθηκε πως περιείχε αστείο για τον Κινέζο Πρόεδρο, Xi Jinping, ενώ το South Park φέρεται να απαγορεύτηκε έπειτα από ένα πρόσφατο επεισόδιο που επέκρινε την Κινέζικη λογοκρισία.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN Greece Hearthstone: Όλες οι κάρτες του νέου expansion, Rise of Shadows Αποκαλύφθηκε το Year of the Dragon στο Hearthstone Ήρθε το Rumble Run στο Hearthstone

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα