Five Nights at Freddy's VR: Help Wanted

Πίτσα με γεύση από την κόλαση.

Ο τρόμος είναι ένας τρόπος να γεμίσετε τον οργανισμό σας αδρεναλίνη και η σειρά FiveNightsatFreddy’sείναι απόλυτα ικανή να το καταφέρει, ιδιαίτερα τώρα που διατίθεται ένα νέο entryστο PlayStationVR, και η εμπειρία είναι πιο αληθινή από ποτέ. Η σειρά ξεκίνησε την πορεία της 8 Αυγούστου το 2014 έχοντας έως τώρα κάμποσες καταχωρήσεις στο ενεργητικό της, με τελευταία την VR προσθήκη. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι λίγο από όλα τα προηγούμενα παιχνίδια. Ένα πακέτο από minigamesάκρως κατάλληλα για παρέα, αφού δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποιο βαρύγδουπο story

ούτε και να επιδοθείτε σε περίπλοκες ενέργειες για να ασχοληθείτε μαζί του. Ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα απλός, ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ακουμπήσει ποτέ τους κονσόλα. Αυτός βέβαια είναι και ο κύριος παράγοντας που δίνει αξία στο replayabilityτου τίτλου. Το πόσο συχνά θέλετε να διασκεδάσετε με φίλους και να πεθάνετε στα γέλια από τις φοβίες τους και τις κραυγές τους.

Στο horrorthemedgame, κατέχετε το ρόλο ενός νυχτερινού υπαλλήλου στο Freddy’sFazbear’sPizzaόπου θα καταπιαστείτε με διάφορες, όχι και τόσο ευχάριστες δουλειές. Η νυχτερινή βάρδια αποδεικνύεται spookytask,αφού θα πρέπει κυρίως με την περιορισμένη ενέργεια που έχετε στη διάθεσή σας να αντέξετε μέχρι τις έξι το πρωί από τις επιθέσεις των τρομακτικών animatronicπου έχουν μόνο σκοπό να σας σκοτώσουν. Στην εργασία που σας έχει ανατεθεί, έχετε υπό έλεγχό τις δύο πόρτες του γραφείου σας όπου συνδέονται με δυο τρομακτικούς διαδρόμους από τους οποίους μπορούν να σας επιτεθούν οι γιγάντιες κούκλες. Μέσω των καμερών που υπάρχουν στο δωμάτιο, ελέγχετε που περίπου μπορεί να βρίσκονται τα διαβολικά puppets και κατά πόσο σας πλησιάζουν. Για το συγκεκριμένο task, και όχι μόνο, υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Όσο τις ολοκληρώνετε γίνονται αρκετά πιο ενδιαφέρουσες και με περισσότερα πράγματα να πρέπει να έχετε κατά νου.

Αρκετά πετυχημένη ατμόσφαιρα, η οποία γιγαντώνεται μέσω VR, και παρόλο που λόγω σύμβασης γνωρίζουμε ότι αν δεν τα βγάλουμε πέρα τα jump scaresπαραμονεύουν στη γωνία, δεν παύει να είναι απόλυτα αποτελεσματικό και να ικανοποιεί την περίεργη ανάγκη μας να τρομάξουμε. Βέβαια από ένα σημείο και μετά το effectτρόμου αρχίζει να χάνει την επίδραση που έχει πάνω μας, ιδιαίτερα όταν βρούμε τα πατήματά του, και μάθουμε πώς να ανταπεξέλθουμε σε κάθε κατάσταση. Γιατί αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία του τίτλου. Το να βρεις τι πρέπει να κάνεις σε κάθε περίσταση με την πίεση που σου προκαλεί η απειλητική ατμόσφαιρα.

Το ίδιο vibeεπικρατεί και στις υπόλοιπες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα στο ventrepair. Εδώ θα πρέπει να επισκευάσετε αεραγωγούς λύνοντας τύπου μικρά puzzles. Στο partsandservicesπρέπει να επισκευάσετε τα τεράστια animatronicακολουθώντας τις οδηγίες του χιουμορίστα αφηγητή και να βγάλετε αντικείμενα μέσα από εσωτερικούς μηχανισμούς χωρίς να ακουμπήσετε τα καλώδια, να ρυθμίσετε χορδές κιθάρας ή να καθαρίσετε τις τεράστιες σιχαμερές κατσαρίδες που βγαίνουν από το μολυσμένο εσωτερικό τους. Κάθε αποστολή που ολοκληρώνετε επιτυχώς σας ανταμείβει με δώρα όπως collectibletapes, coins, σνακ, φιγούρες κτλ (παρεμπίπτοντος αν καταπιείτε το actionfigureσας θα κερδίσετε τρόπαιο).

Φυσικά όλα αυτά αποκτούν άλλες διαστάσεις μέσα στον κόσμο του PSVR αφού το settingείναι ανάλογο. Τα γραφικά παίρνουν τα πάνω τους καθώς ενισχύονται από τα ατμοσφαιρικά φώτα που τρεμοπαίζουν στους διαδρόμους, το σκοτάδι που κυριαρχεί στα δωμάτια και φυσικά τις κούκλες που παίζουν μαζί σου αγαλματάκια ακούνητα και τις νιώθεις να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Σε συνδυασμό με έναν άψογα εκτελεσμένο ηχητικό τομέα που έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση αν χρησιμοποιήσετε ακουστικά, και νιώσετε στο πετσί σας τις πόρτες που τρίζουν, τα γέλια από την "κόλαση", αλλά και τα βήματα που θα σας κάνουν να γυρνάτε απότομα προς όλες τις κατευθύνσεις, προμηνύουν ότι τα βράδια σας στην κακόφημη πιτσαρία θα είναι δυσοίωνα.

Ευτυχώς τα controlsλειτουργούν πολύ καλά και τα PS Moveκάνουν την εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη. Αν και καλό θα ήταν να αποφύγετε να έχετε κάποιον δίπλα σας ώστε να υπάρχει ελευθερία κινήσεων, μιας και τα συγκεκριμένα χρειάζονται να έχουν το χώρο τους. Όμως αν δεν είστε κάτοχος του movesetμην ανησυχείτε. Το DualShock 4 είναι επίσης συμβατό. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς δεν προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση όπου θα είχατε αν τα χέρια σας μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα δεξιά και αριστερά, ακόμα και έτσι όμως οι κραυγές σας δεν θα μειωθούν.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PS VR, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas.

IGN Greece
Keywords
Τυχαία Θέματα