Όταν «ξύπνησε», το καθάρισε

Η Χόφενχαϊμ έβαλε δύσκολα στη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο, όμως οι Βαυαροί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της (3-1) και να ξεκινήσουν με νίκη τη Μπουντεσλίγκα, κάτι που πετυχαίνουν ανελλιπώς από το 2002.

Στο ντεμπούτο του Νίκο Κόβατς, η πρωταθλήτρια Γερμανίας δε λάθεψε και ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων. Ο προπονητής των Βαυαρών άφησε εκτός εντεκάδας τους Χούμελς και Ρόμπεν, ωστόσο η ομάδα του είχε φυσικά τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης από το πρώτο λεπτό.

Η πίεση καρποφόρησε στ ο23ο λεπτό όταν από κόρνερ του Κίμιχ ο Μίλερ (ποιος
άλλος;) άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ως το τέλος του πρώτου μέρους η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με τη Μπάγερν να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Κομάν να πετύχει το 2-0 και τον Ζοέλιντον να σπαταλά την μοναδική σπουδαία ευκαιρία των φιλοξενούμενων να σκοράρουν στο πρώτο μέρος με πλασέ σε κενή εστία άουτ.

Στα αρνητικά για τη Μπάγερν ο τραυματισμός του Κομάν στο τέλος του ημιχρόνου. Αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χόφενχάιμ αναθάρρησε, πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να "χτυπήσει" στο 58' όταν ο Σάλαϊ εκμεταλλεύτηκε λάθη στην άμυνα της Μπάγερν, ταλαιπώρησε τον Μπόατενγκ και νίκησε τον Νόιερ για το 1-1.

Η λύτρωση για την ομάδα του Κόβατς ήρθε με πέναλτι που κέρδισε ο Ριμπερί στο 78'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάουμαν αλλά στην επαναφορά ο Ρόμπεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο στο ριπλέι φάνηκε ότι ο Ρόμπεν μπαίνει πιο νωρίς στην περιοχή με τον διαιτητή να δείχνει επανάληψη (!) στο πέναλτι. Εκτέλεσε ξανά ο Λεβαντόφσκι αυτή τη φορά εύστοχα για το 2-1.

Στο 86' με χρήση του VAR ο διαιτητής ακύρωσε γκολ της Μπάγερν όταν ο το σουτ του Γκορέτσκα κόντραρε στο χέρι του Μίλερ για να καταλήξει στα δίχτυα του Μπάουμαν. Στο 88' όμως ήρθε και το 3-1 από τον Ρόμπεν μετά από συνεργασία με τον Γκορέτσκα και εύστοχο πλασέ.

Κάπως έτσι, με περιπετειώδη τρόπο, η Μπάγερν ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων.
Keywords
Τυχαία Θέματα