Ολυμπιακός: Όλοι οι παίκτες που δέχονται... φλέρτ

Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού κυρίως στα Ευρωπαϊκά του παιχνίδια από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά και η γενικότερη εικόνα των ερυθρόλευκων και στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχει στρέψει προς το Καραϊσκάκης πολλά... αδιάκριτα βλέμματα.

Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, στις εξέδρες του Γεώργιος Καραϊσκάκης, βρίσκονται αρκετοί σκάουτερς που παρακολουθούν και κρατούν σημειώσεις για πολλούς παίκτες.

Οι πρώτες επαφές είχαν ξενικήσει από πολύ νωρίς, όταν ο Ολυμπιακός
δεχόταν... ενοχλήσεις για ποδοσφαιριστές του που είχαν δείξει πολύ καλά στοιχεία στην Ελλάδα και τα τόνισαν με τις Εθνικές τους ομάδες. Τρανά παραδείγματα οι Καμαρά και Σισέ.

Για τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές είχαν εκφράσει έκδηλο ενδιαφέρον οι Άουγκσμπουργκ (Σισέ) και Γουότφορντ (Καμαρά). Ενώ η Άρσεναλ είχε κάνει την δική της κρούση και για τους δύο παίκτες. Επίσης ο Καμαρά είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μίλαν, αλλά πριν το καλοκαίρι, τότε που ήταν φρέσκος ο αποκλεισμός της από τους ερυθρόλευκους.

Το καλοκαίρι ήταν αναμενόμενο πως θα υπάρξουν κι άλλοι παίκτες που θα προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Ένας απ' αυτούς ήταν ο Λεονάρντο Κούτρης. Μπενφίκα, Μάλαγα, Ίντερ και Μαρσέιγ έδειξαν ενδιαφέρον, Μαρσέιγ και Μάλαγα προχώρησαν σε προτάσεις αλλά καμία, αν και σημαντικές, δεν έφτασε τα χρήματα που αξίωνε ο Ολυμπιακός.

Στην πορεία ήταν η σειρά του Κώστα Τσιμίκα να δεχτεί το... φλερτ Ευρωπαϊκών ομάδων. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν αρνητικός από την αρχή και οι... συμμετοχές του και η αναγκαιότητα της παρουσίας του στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά, μαρτυρά το γιατί. Για την... ιστορία Φιορεντίνα, Μπεσίκτας, Αϊντχόφεν και Γουέστ Χάμ ήταν οι ομάδες που θα ήθελαν να βγάλουν και πάλι εκτός συνόρων τον μπακ του Ολυμπιακού.

Τα δύο τελευταία ονόματα που έχουν προσελκύσει αρκετές ομάδες είναι αυτά του Ομάρ Ελαμντελαουί και Γκιλιέρμε. Ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και για τον Ντένιελ Ποντένσε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων, οι οποίες τον παρακολουθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο 23χρονος παίκτης βρίσκεται ήδη στη μετεγγραφική λίστα της Άρσεναλ, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του φέρονται να έχουν εκδηλώσει και άλλες αγγλικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός, πάντα σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα κοστολογεί τον 23χρονο παίκτη στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ομάρ, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με την Εθνική ομάδα της Νορβηγίας και όπως είναι λογικό τα μάτια είναι ακόμα περισσότερα. Αρκετές Βρετανικές όμαδες, έχουν ήδη ρωτήσει τον Ολυμπιακό για το μπακ του και τις προθέσεις των ερυθρόλευκων. Πρόκειται για τη Λέστερ, την Άστον Βίλα, τη Γουότφορντ, τη Μπόρνμουθ και τη Μπέρνλι. Ενώ ενδιαδέρον έχει δείξει και η Σέλτικ.
Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο Ομάρ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το καλοκαίρι και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο από την 1η Ιανουαρίου και μετά.

Ο τελευταίος χρονικά για τον οποίο ομάδες κάνουν... ουρά είναι ο παίκτης "κλειδί" του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος μέσος Γκιλιέρμε έχει μαγέψει ομάδες από την χώρα του με δημοσιεύματα σημαντικών ιστοσελίδων να αναφέρουν πως οι Ιντερνασιονάλ, Γκρέμιο και Σάο Πάολο θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει ποδοσφαιριστές που θα προκαλέσουν συζητήσεις τη χειμερινή περίοδο και σίγουρα την θερινή.
Keywords
Τυχαία Θέματα