Ο υιός Roddenberry φέρνει το Holodeck του "Star Trek" στον πραγματικό κόσμο

"Σας παρακαλώ, πάρτε τα λεφτά μου."

Υπάρχουν πολλές θρυλικές πύλες από κινηματογραφικά και τηλεοπτικά franchises που θα ήθελαν οι φαν να περάσουν. Μία είναι και αυτή του Holodeck, της φανταστικής συσκευής από τον τηλεοπτικό κόσμο του "Star Trek" που επέτρεπε στους επιβάτες της να αλληλεπιδρούν με σκηνικά σε εικονική πραγματικότητα.

Ένα όνειρο που ίσως γίνει αληθινό αφού, όπως αναφέρει το VentureBeat, αποτελεί ήδη σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται και ο Rod Roddenberry, διευθύνων σύμβουλος της Roddenberry Entertainment και γιος του Gen Roddenberry,

δημιουργού της αρχικής τηλεοπτικής σειράς "Star Trek".

Τα νέα μιλούν για τη συνεργασία των Light Field Lab, εταιρείας που ιδρύθηκε το 2017 και αναλαμβάνει την κατασκευή ολογραφικών περιβαλλόντων, και Otoy, εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού γραφικών. Μαζί με τον Roddenberry και τον Ari Emanuel, διευθύνων σύμβουλο του πρακτορείου ταλέντων Endeavor, ετοιμάζονται να φέρουν στον πραγματικό κόσμο αυτό που αναφέρθηκε ως το πρώτο "από άκρη ως άκρη ολογραφικά-δημιουργημένο-περιεχόμενο-προς-απεικόνιση οικοσύστημα".

Για να καταλάβουμε το τι έχουν στο νου τους, ο Jon Karafin, διευθύνων σύμβουλος της Light Field Lab, δήλωσε πως "Χτίζουμε αυτό που θέλουμε να σκεφτόμαστε ως η επόμενη γενιά πέρα από την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα". Ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αναβιώσει το αρχικό όραμα του Gen Roddenberry, όταν πρωτοσύστησε στο κοινό το Holodeck.

Ο υιός Roddenberry προχώρησε σε σχετική με την αξία του εγχειρήματος δήλωση. "Η ιδέα του Holodeck ήταν εξαιρετικά σημαντική για τον πατέρα μου όπως και για το σύμπαν του 'Star Trek'", είπε και συμπλήρωσε πως, "Επιθυμώ να δω τις τεχνολογίες του 'Star Trek' να γίνονται πραγματικότητα, και για πρώτη φορά, τώρα πιστεύω ότι ένα πραγματικό Holodeck δεν είναι πλέον περιορισμένο στην επιστημονική φαντασία. Αν και βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, ο πατέρας μου θα ήταν πέρα του δέοντος ενθουσιασμένος να γνωρίζει πως το όραμα του θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην αξιοσημείωτη απόδοση πεδίου φωτός (light field rendergin) της Otoy, και τα επαναστατικά συστήματα ολογραφικής απεικόνισης που δημιούργησε η Light Field Lab".

Πολύ πιο σύντομα από το Holodeck θα φτάσει η δεύτερη σεζόν του "Star Trek: Discovery", στις 17 Ιανουαρίου του 2019, και έχει δώσει ήδη αρκετό υλικό για σκέψη στους φαν.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΘα 'τρελαθούμε' με το reboot του "Mad About You"Η Rosamund Pike πρωταγωνιστεί σε μεταφορά μυθιστορήματος και πάλιΩς απειλή για το μέλλον της τηλεόρασης φαίνεται η σωρεία προγραμμάτων στον CEO του FX

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα