Νίκη με ανατροπή, από δύο «πρωτάρηδες» σκόρερ!

Όπως και στον πρώτο γύρο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο. Αυτή ήταν η 15η εντός έδρας νίκη σε 18 παιχνίδια για τον Ολυμπιακό απέναντι στο Ατρόμητο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που βρήκε λύση στο σκοράρισμα από Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, οι οποίοι σκόραραν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού
και ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ουάρντα εκτέλεσε με εκπληκτικό τρόπο ένα φόουλ, ο Σα βρήκε λίγο τη μπάλα με τα δάκτυλα του αριστερού του χεριού και στη συνέχεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Το παιχνίδι είχε καταπληκτικό ρυθμό, με την ομάδα του Μαρτίνς να απειλεί για πρώτη φορά στο 13ο λεπτό, όταν ο Μασούρας με ωραίο τρόπο απέφυγε τον Χατζηισαία, εειχήρησε το αριστερό σουτ, αλλά απομάκρυνε ο Μέγερι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπρούνο πάσαρε στον Μάντσον που από πλάγια με΄σα στην επριοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα στην κλειστή του γωνία.

Στο 30ο λεπτό ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει. Ο Μπρούνο επωφελήθηκε από το λάθος του Γκιλιέρμε, έκανε ανενόχλητος το χαμηλό γύρισμα και ο Κουλούρης με δεξί πλασέ στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Σα και έκανε το 0-1 για τον Ατρόμητο με το 17ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν μόλις η 2η φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο ολυμπιακός πήγε στην ανάπαυλα πίσω στο σκορ σε ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή αλλαγή από τον Μαρτίνς.Ο Ντίας πέρασε στη θέση του Γκερέρο και ο Χασάν στη θέση του Μασούρα.
Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ιδανικά και στο 50΄έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ντίας βρήκε δεξιά τον Φορτούνη, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγιερι και ισοφάρισε 1-1 για τον Ολυμπιακό. Έκτη ασίστ στο πρωτάθλημα αυτή για τον Κώστα Φορτούνη. Στο 57΄ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 2ο γκολ. Πλασέ του Χασάν έδιωξε ο Μέγερι στη συνέχεια ο Ποντένσε δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έπεσε στο έδαφος ο Πορτογάλος, ο Φινλανδός δεν είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Σάκιτς. Η πλήρης ανατροπή ήρθε στο 75ο λεπτό.: Ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Μπουχαλάκης πέφτοντας έπιασε το διαγώνιο πλασέ με το αριστερό, νίκησε τον Μέγιερι και έγραψε το 2-1. Υπέγραψε με ωραίο γκολ την πολύ καλή του απόδοση ο Μπουχαλάκης.
Στα τελευταία λεπτά ανέλαβε δράση ο Ποντένσε που έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 85΄και στο 87΄.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Ποντένσε, Φορτούνης (92’ Καμαρά), Μασούρας (46’ Ζιλ Ντίας) – Γκερέρο (46’ Χασάν)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης (77’ Μανούσος) – Μπουσούλατζιτς, Μάντσον – Ενσικουλού (82’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουάρντα (62’ Καρασαλίδης) – Κουλούρης
Keywords
Τυχαία Θέματα