Μια από τα ίδια... (video)

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα με 85-66 από την Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη και πλέον πρέπει να ψάξει την υπέρβαση για να καταφέρει να βρεθεί στην οκτάδα της βαθμολογίας της Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» ήθελαν τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φενέρμπαχτσε, αλλά γνώριζαν τον βαθμό δυσκολίας της εν λόγω αναμέτρησης. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς μετά την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου
ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και να φτάσει τις 19, κάτι που τελικά κατάφερε με τρόπο επιβλητικό. Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μια φορά μακριά από την έδρα του έδειξε πως αντιμετωπίζει προβλήματα και δε μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ, μάλιστα πήρε μικρό προβάδισμα έξι πόντων σε δύο περιπτώσεις, στο 2-8 και 22-16. Η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτούργησε στη πρώτη περίοδο και επιθετικά έπαιρνε αυτό που ήθελε. Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 24-18, δείχνοντας πως μπορούσε να προβληματίσει τη Φενέρ.

Η δεύτερη περίοδος ήταν καταστροφική για την ομάδα του Πιτίνο. Τα λάθη που έκαναν οι «πράσινοι» ήταν αρκετά. Η Φενέρ, έπαιξε καταπληκτική άμυνα επάνω στον εορτάζοντα Νικ Καλάθη και δεν του επέτρεπε να πάρει εύκολα τη μπάλα. Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού εξανεμίστηκε αρκετά γρήγορα με τους Τούρκους, να παίρνουν διαφορά οκτώ πόντων 34-26. Με 6/13 τρίποντα 12/19 δίποντα, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειξε πως έχει τον έλεγχο του αγώνα. Εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Παναθηναϊκού και την δυσλειτουργία του σε άμυνα και επίθεση, έχτισε διαφορά 19 πόντων με 48-29 στο τέλος του ημιχρόνου.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην τρίτη περίοδο. Τα λάθη αλλά και η αστοχία των «πράσινων» βοήθησαν την Φενέρμπαχτσε να διατηρήσει την διαφορά που έχτισε από την δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, ήταν εύστοχοι τόσο σε δίποντα όσο και σε τρίποντα, άλλαζαν τη μπάλα αρκετά γρήγορα ώστε να βρουν σουτ, κάτι που δυσκόλευε τον Παναθηναϊκό να βρει καλές άμυνες. Από το 56-36 η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε τους 23 πόντους (61-38). Το δεκάλεπτο έκλεισε με 72-46 και την διαφορά στους 26 που ήταν η μεγαλύτερη στο ματς μέχρι τότε.

Η Φενέρ είχε τον έλεγχο και στην τελευταία περίοδο. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση σε συνδυασμό με την αστοχία του Παναθηναϊκού, έφερε την διαφορά ακόμη και στους 28 πόντους 78-50. Μάλιστα ο προπονητής της Φενέρ βλέποντας την διαφορά αυτή, έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα και να πετύχει τους πρώτους του δύο πόντους. Αυτό που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να κλείσει την αναμέτρηση αποφεύγοντας την συντριβή χάνοντας με 19 πόντους.

Πρώτος σκόρερ για την Φενέρ με 14 πόντους ο Μέλι, ενώ από 12 πέτυχαν οι Γκριν και Ντατόμε. Για τον Παναθηναϊκό 19 πόντους σημείωσε ο Κιλπάτρικ, και 13 ο Τόμας.
Keywords
Τυχαία Θέματα