Μαρσέιγ – Λυών 3-0: Την… “κατάπιε” ο Ομπαμεγιάνγκ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πιέρ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ η Μαρσέιγ επικράτησε εύκολα της Λυών με 3-0. Ο Γκαμπονέζος έδωσε δύο ασίστ και σκόραρε ένα γκολ δείχνοντας πως με τον Γκατούζο έχει βρει ρόλο και τον καλό του εαυτό και πάλι.

Το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21ο λεπτό με τον Ομπαμεγιάνγκ να φεύγει στην “πλάτη” της άμυνας της Λυών λίγο έξω από τη μικρή περιοχή γύρισε πολύ σωστά στον Βιτίνια ο οποίος με προβολή κι έχοντας αμυντικό στην πλάτη του κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα

του Λόπες ανοίγοντας το σκορ. Ο Γκατούζο ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να παίζουν ψηλά, να πρεσάρουν την πρώτη πάσα των αμυντικών των φιλοξενούμενων, κάτι που έκανε με πάθος και σε μία από τις πολλές φορές που έκλεψαν μπάλα στη μεσαία γραμμή ο Ομπαμεγιάνγκ έτρεξε όλα τα μέτρα που του έδωσαν οι παίκτες της Λυών, έκανε εξαιρετική ντρίπλα και σέντρα ακριβείας στέλνοντας την μπάλα στο κεφάλι του Μουρίγιο στο δεύτερο δοκάρι για το 2-0 στο 25ο λεπτό. Πριν φύγει το πρώτο μέρος η Μαρσέιγ είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Βερετού, ενώ η Λυών μόλις στο 3ο λεπτό του έξτρα χρόνου έκανε την πρώτη της τελική με τον Ενρίκε, με σουτ και την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε για τα πέντε πρώτα λεπτά, με τη Λυών να μπαίνει δυναμικά με κύριο εκφραστή των προσπάθειών της τον Μορέιρα που όμως δεν της έφερε κάποιο γκολ. Σε μία ακόμη αντεπίθεση τους οι γηπεδούχοι με τον Βιτίνια πάτησαν περιοχή ο Πορτογάλος έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε την μπάλα στον Ομπαμεγιάνγκ που ερχόταν στον άξονα και από το σημείο του πέναλτι “εκτέλεσε” τον Λόπες για το 3-0. Σρτο 90ο λεπτό η Μαρσέιγ άγγιξε το 4-0 αλλά το ωραίο δεξί σουτ του Ναντίρ έστειλε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λόπες.

Στους 20 βαθμούς ανεβαίνει η Μαρσέιγ, τελευταία με 7 βαθμούς η Λυών η οποίο υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική σε ματς ζωής και θανάτου την Τουλούζ που βρίσκεται στους 13 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα