Μάντσεστερ Σ. : Στο μυαλό του Κέβιν ντε Μπρόινε

Αν δεν το ξέρατε… ο Κέβιν ντε Μπρόινε είναι 31 ετών. Πως περνάνε τα χρόνια;

Κάθε χρονιά μοιάζει καλύτερος και ισχύει… και δεν κάνω παρομοιώσεις με κρασιά αλλά με το ταξίδι στον Άρη, με τον κύβο του Ρούμπικ με οτιδήποτε ανεξήγητο αλλά εντυπωσιακό υπάρχει σε αυτό τον κόσμο.

Σε μια δήλωσή του παλιότερα ο Βέλγος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι είχε πει πως : “Όταν μπαίνω στο γήπεδο είμαι λίγο μπαστ..@#$!” σίγουρα έτσι αντιδρούν οι αντίπαλοί του όταν τον βλέπουν να πλησιάζει.

Την φετινή χρονιά σε πέντε αγώνες στην Premier League

έχει πετύχει ένα γκολ και έχει δώσει τρεις ασίστ η μία, ομορφότερη από την άλλη.

Είναι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί αρκετά την ατάκα “ζεις με τις επιλογες που κάνεις” και οι συμπαίκτες του είναι σίγουρα ικανοποιημένοι με αυτές.

Καταρρίπτει όλα τα κλισέ της εποχής για το ότι το ποδόσφαιρο είναι πλέον μόνο για αθλητές. Φυσικά και είναι αθλητής αλλά δεν είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο μυώδης, αυτός με το καλύτερο άλμα ή αυτός που δεν κουράζεται ποτε.

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε είναι… άνθρωπος.

Πέρσι έπαιξε στον ημιτελικό με το Βέλγιο απέναντι στην Ιταλία στο Euro με ένεση, αυτό τον άφησε εκτός αγώνων ως τον Σεπτέμβριο. Φέτος έγινε έξαλλος με την ταλαιπωρια των αγώνων του Nations League.

Οι φετινές διακοπές ήταν οι καλύτερες της ζωής του και μοιάζει αναγεννημένος σωματικά και νοητικά : “Δεν νομίζω να έκανα ποτέ περισσότερες από τρεις εβδομάδες διακοπές, φέτος έκανα τέσσερις. Σκέφτηκα την τελευταία εβδομάδα να ασχοληθώ λίγο με την μπάλα αλλά τελικά είπα μπαααα… θα κάνω λίγη προετοιμασία παραπάνω”.

Από την στιγμή που πήγε στην Σίτι έχει κερδίσει εννέα τρόπαια, δύο φορές αναδείχηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς, πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας Σίτι, έχει δώσει 89 ασίστ και έχει την μεγαλύτερη συχνότητα σε ασίστ στην ιστορία της Premier League ενώ είναι και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με 15+ ασίστ σε τρεις σεζόν του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Πέρσι έδωσε επτά και φέτος μετά από πέντε ματς έχει δώσει τρεις. Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα τα πάει καλύτερα από πέρσι.

Αυτός ο παίκτης λοιπόν δεν έχει μπει καν στο Τοπ 5 στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα με καλύτερη θέση την όγδοη πέρσι με 73 ψήφους που είναι 540 λιγότερες από τον Λιονέλ Μέσι που κέρδισε… το Κόπα Αμέρικα.

Για κάποιους μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι αυτά που κάνει, για αυτόν, είναι εύκολα.

Όχι κύριοι, δεν μετριέται έτσι η αξία ενός ποδοσφαιριστή γιατί αυτά που κάνει αυτός εύκολα για άλλους μπορεί να είναι τόσο δύσκολα όσο το να λύσουν τον κύβο του Ρούμπικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα