Ευρωμπάσκετ: Η μάχη του MVP

Ο Ντόντσιτς και οι άλλοι. Ε όχι δα, ο Ντόντσιτς και ο Γιάννης και οι άλλοι, πεταγόμαστε του λόγου μας και δικαίως. Τι λέτε μπρε, ο Λουκα και ο Γιάννης και ο Γιόκιτς θυμίζουν τσαντισμένοι οι Σέρβοι, «σιγά μην αφήσετε έξω τον φετινό MVP του ΝΒΑ». Η βαλίτσα, για να μην το κουράζουμε, πήγε μακριά, οπότε ας τους δούμε όλους για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Λούκα Ντόντσιτς
Ο επικρατέστερος. Όχι μόνο γιατί η Σλοβενία είναι για πολλούς στην

κορυφή της λίστας των φαβορί, αλλά και λόγω θέσης. Ο Λούκα θα έχει δική του τη μπάλα για να την κάνει ό,τι θέλει, δεν θα χρειάζεται να ποστάρει κανένα, να αντιμετωπίσει αρνήσεις ή νταμπλ τιμ ή κάτι άλλο. Το είδαμε στα φιλικά, το είδαμε στα παράθυρα, η “Luka magic” είναι παντού. Ο Ντόντσιτς είναι καλύτερος από ότι δύο χρόνια πριν, όταν ξεκίνησε με 38άρα κόντρα στην Αργεντινή και με 143 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά (δεύτερος σε μ.ο πίσω από τον Ρούμπιο).
Πιθανότητες: 40%

Γιάννης Αντετοκούνμπο
FIBA, μικρότερο παρκέ, άλλοι κανονισμοί, όλα αυτά που φοβόμασταν ότι θα ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak είναι διαφορετικό τέρας και θα χρειαστεί κάτι πολύ διαφορετικό από ένα απλό τείχος για να επιβραδυνθεί – το να τον σταματήσει κανείς μοιάζει ανέφικτο. Η ευστοχία του στις βολές θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη συγκομιδή του, όπως και το πόσες φάσεις θα μπορέσει να βρει στο ανοιχτό γήπεδο ή το transition. Ελπίζοντας πως οι Παπαγιάννης/Κώστας θα είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έτοιμοι, ο Γιάννης μπορεί να αποφύγει τον σκόπελο του «5» στην άμυνα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο ως help defender.
Πιθανότητες: 25%

Νίκολα Γιόκιτς
Οι Σέρβοι είναι αποκλειστικά χτισμένοι πάνω του, είτε ποστάροντας τον και σπέρνοντας γύρω του θανατηφόρους σουτέρ (Μίτσιτς, Νέντοβιτς, Λούτσιτς, Γιάραμαζ), είτε συμμετέχοντας σε κεντρικό pick n roll με τον Μίτσιτς στο οποίο η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα πειστική απάντηση. Με τα νταμπλ τιμ να είναι σχεδόν άχρηστα επάνω του, ο Γιόκιτς είναι μια άλυτη εξίσωση για κάθε αντίπαλο. Αν οι Σέρβοι πάνε μακριά οι μετοχές του θα ανέβουν κατακόρυφα.
Πιθανότητες: 25%

Οι λοιποί
Γκομπέρ; Δύσκολο. Ακόμα και αν οι Γάλλοι κερδίσουν τα τρόπαιο, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο τίτλος του MVP πήγαινε σε κάποιον άλλον από την τετράδα, όπως το 2005 που το πήρε ο Νοβίτσκι και το Κύπελλο σήκωσε ο Κακιούζης. Ο “King of the North” Μάρκανεν θα καψαλίσει τα διχτάκια, αλλά δύσκολα θα πάει μακριά. Στην Ισπανία ο Βίλι Ερνανγκόμεθ θα προσπαθήσει να κουβαλήσει την Ισπανία, στους Κροάτες δεν ξεχωρίζει κάποιος αισθητά ανάμεσα στους Μπογκντάντοβιτς-Σάριτς-Χεζόνια, στη Γερμανία ο Βάγκνερ είναι player to watch, αλλά όχι ακόμη υποψήφιος πολυτιμότερος, στην Ιταλία ο Γκαλινάρι είναι εκτός και ένας Μέλι δεν φέρνει την άνοιξη, ούτε κι ο – NBAερ πλέον – Φοντέκιο.
Πιθανότητες: 10%

Keywords
Τυχαία Θέματα