Άρσεναλ: Επέστρεψε δυνατή και αποφασιστική!

Οι «κανονιέρηδες» τα τελευταία χρόνια είχαν πάψει να λογίζονται ως μία κορυφαία ομάδα στην Αγγλία, ακολουθώντας φθίνουσα πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες έξι σεζόν έχoυν τερματίσει εκτός πρώτης τετράδας (τελευταία φορά στην τετράδα τη σεζόν 2015-16) και δύο φορές, συνεχόμενες μάλιστα, βρέθηκαν στη ντροπιαστική για το μέγεθος του συλλόγου, 8η θέση.

Και όμως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Αρτέτα, απολαμβάνει την κορυφή, με επτά βαθμούς διαφορά από την πέμπτη θέση. Πρέπει να επιστρέψουμε στο 2013 για να βρούμε τη στιγμή που η Άρσεναλ ήταν πρώτη μετά από

πέντε αγώνες. Τότε έπαιζε ακόμη στο παλιό της γήπεδο και ακόμη και τη σεζόν που κατέκτησε αήττητη την Premier League, δεν είχε κάνει αυτό το εντυπωσιακό εφετινό της ξεκίνημα.

6 – Gabriel Jesus has been directly involved in six goals in his first five Premier League appearances for @Arsenal, a club record in the competition, overtaking Mesut Özil (five). Holy. pic.twitter.com/zJMvThba8b

— OptaJoe (@OptaJoe) August 31, 2022

Πολύ σημαντικό επίσης στοιχείο ότι αρχίζει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έδρα της. Ξεκινώντας από το περυσινό 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Λονδρέζοι μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες, με τέρματα 18 υπέρ και επτά κατά. Σημείο αναφοράς βέβαια της Άρσεναλ είναι μέχρι στιγμής ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ο Βραζιλιάνος άσος με την άφιξη του, έφερε άρωμα πρωταθλητισμού στο Λονδίνο και ήδη σε πέντε αγώνες μετράει 3 γκολ και 3 ασίστ.

Δηλαδή κάθε περίπου 72 αγωνιστικά λεπτά σκοράρει ή μοιράζει ασίστ για τους συμπαίκτες του. Στο γήπεδο οι οπαδοί της άρχισαν να πιστεύουν στους παίκτες. Οι παίκτες πιστεύουν στον εαυτό τους, οπότε απομένει να δούμε την κατάληξη αυτής της ολοκαίνουριας προσπάθειας της Άρσεναλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα