Σλοβενία – Λιθουανία : Ματσάρα στην Κολωνία, άντεξαν οι πρωταθλητές Ευρώπης

Απίθανο ντέρμπι στην Κολωνία, με Σλοβενία και Λιθουανία να επιβεβαιώνουν τη δυναμική τους και να δίνουν συγκλονιστική μάχη στο παρκέ της Lanxess Arena.

Οι Σλοβένοι μπήκαν αγριεμένοι, σούταραν ονειρεμένα (7/11 τρίποντα), όμως οι Λιθουανοί είχαν απαντήσεις χάρη στους φόργουορντ: Γκριγκόνις και Κουζμίνσκας κάλυψαν την κακή βραδιά του Σαμπόνις και συμπλήρωαν ιδανικά τον Βαλαντσιούνας, επιτρέποντας στη Σλοβενία

προβάδισμα μόλις τριών πόντων στο χορταστικό 51-48 της ανάπαυλας.

Οι Λιθουανοί βρήκαν τρόπο να επιβραδύνουν τον Ντόντσιτς και να γυρίσουν το ματς, παίρνοντας πολύτιμη βοήθεια και από τον Λεκάβιτσους που ήρθε από τον πάγκο: το προβάδισμα τους έφτασε ως το 78-73. Ο άστοχος Λούκα συγκεντρώθηκε στη δημιουργία και “τάισε” τον συγκλονιστικό Τόμπι, ο Ντράγκιτς έβαλε το λιθαράκι του με καλάθια – μαχαιριές και η Σλοβενία γύρισε το ματς.

Η κρίσιμη φάση ήταν 1:51 για το φινάλε, με το σκορ στο 86-81. Ο Ντομάντας Σαμπόνις αντιμετώπισε τον Λούκα Ντόντσιτς στο χαμηλό ποστ, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά χτυπώντας τον με τον αγκώνα έκανε αντιαθλητικό φάουλ και η Λιθουανία δεν ανέκαμψε ποτέ.

Για τους νικητές ο Τόμπι είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ντράγκιτς 19 πόντους (8/14 σουτ, 3 ασίστ), ο Ντόντσιτς 14 πόντους (4/14 σουτ, 1/8 τρίποντα, 10 ασίστ, 6 ριμπάουντ), ο Μπλάζιτς 14 πόντους (5/6 σουτ) και ο Τσάντσαρ 11 πόντους.

Για την μαχητική Λιθουανία ο Γκριγκόνις είχε 18 πόντους (6/13 σουτ), ο Κουζμίνσκας 19 (8/12 σουτ), ο Λεκάβιτσους 14π. Πολύ χαμηλά έμειναν οι Σαμπόνις (10π, 4/10) και Βαλαντσιούνας (9π, 12ρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα