Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 1-0: O Tσιμίκας «σέρβιρε» τη νίκη, ο Άλισον την κράτησε

Οι «ρεντς» έκαναν δεύτερη σερί νίκη χωρίς να δεχτούν γκολ και έμειναν 29ο σερί ματς πρωταθλήματος αήττητοι εντός έδρας. Τα «σφυριά» έχασαν μετά από τρεις αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με κεφάτο τον Νούνιες, ο οποίος στο 15′ υποχρέωσε τον Φαμπιάνσκι σε εξαιρετική επέμβαση με δυνατό σουτ.

Στο 22′, ο Ουρουγουανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στο «Άνφιλντ», με τον Τσιμίκα να του βγάζει τρομερή σέντρα από αριστερά (τρίτη ασίστ στο πρωτάθλημα) και το 1-0

να γίνεται με καρφωτή κεφαλιά.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ουρουγουανός εκτέλεσε ξανά όμως ο Φαμπιάνσκι του είπε ξανά «όχι», ενώ στη συνέχεια ο Σαλάχ έχασε δύο καλές ευκαιρίες.

Στο 40′ ο Νούνιες μπορούσε να κάνει το 2-0 αλλά είχε δοκάρι με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Tην ώρα που οι «ρεντς» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς, η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκόμεζ στον Μπόουεν (ο διαιτητής Άτγουελ είδε το replay), ωστόσο ο Άλισον έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του επιθετικού της Γουέστ Χαμ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως στο β’, με τον Φιρμίνο πάντως να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 63′, αστοχώντας από κοντά.

Η Γουέστ Χαμ, που δεν είχε απειλήσει μετά το χαμένο πέναλτι, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 70′ με τον Μπενραχμά, ο οποίος βρέθηκε μόνος του προ του Άλισον αλλά νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Στο 78′ οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο δοκάρι όταν ο Χέντερσον γύρισε από δεξιά και ο Κέρερ στην προσπάθειά του να κόψει παραλίγο να νικήσει τον τερματοφύλακά του.

Στο 87′ ο Μίλνερ έσωσε την ομάδα του από το 1-1 με φοβερή παρέμβαση σε προσπάθεια του Σούτσεκ στη μικρή περιοχή, με τους «ρεντς» να κρατούν το τρίποντο μέχρι το τέλος.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (81′ Ρόμπερτσον) – Σαλάχ, Χέντερσον, Τιάγκο (57′ Φαμπίνιο), Καρβάλιο (57′ Έλιοτ) – Φιρμίνο (81′ Μίλνερ), Νούνιες (57′ Τζόουνς).
Γουέστ Χαμ (Μόγιες): Φαμπιάνσκι – Τζόνσον, Κέρερ, Ζουμά, Κρέσγουελ – Ντάουνς (74′ Αντόνιο), Ράις, Σούτσεκ – Μπόουεν, Σκαμάκα, Φορνάλς (61′ Μπενραχμά).

Keywords
Τυχαία Θέματα