Άλμπα – Παναθηναϊκός 94-65: Πράσινη “τρικυμία”

Μακριά από τον καλό του εαυτό ο ΠαναθηναΪκός, υπέκυψε εύκολα στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα. Οι “πράσινοι” γνώρισαν την συντριβή με 94-65 από την αήττητη Άλμπα που με πολλές επιθετικές λύσεις κατάφερε γρήγορα να ξεμπερδέψει και να μετατρέψει τον αγώνα σε ένα… υγιεινό περίπατο. Μία από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της γνώρισε η ομάδα του Ράντονιτς που καλείται να βρει αντίδραση και στην επόμενη αναμέτρηση με την Μονακό (την προσεχή Παρασκευή) να δώσει τις δικές της απαντήσεις

Α΄

περίοδος: Καλή παρουσία των γηπεδούχων σε αυτή τη χρονική περίοδο, που με μεγάλα ποσοστά ευστοχίας από μακρινή απόσταση (5/8 τρίποντα) κατάφεραν να κλείσουν την διαφορά στο +8 (17-9).
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με πολλές βεβιασμένες επιλογές κυρίως στην επίθεση, δεν κατάφερνε να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι.

Β΄ περίοδος: Η απόδοση των «πράσινων» βελτιώθηκε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά στην έναρξη της περιόδου καθώς οι παίκτες του Ράντονιτς με κάποια σουτ κυρίως από τους Γκουντάϊτις και Σίμκα, αλλά και με προσεκτικά μαρκαρίσματα πέτυχαν να μειώσουν στους 2 πόντους (21-19 7.25 πριν την λήξη της περιόδου).
Ωστόσο η διάρκεια τους δεν ήταν η απαιτούμενη. Οι προσπάθειες του Άντριους δεν ήταν αρκετές ( 13 πόντοι) για να παραμείνει κοντά στο σκορ η Ελληνική ομάδα και ο κόουτς των Γερμανών έκανε χρήση των κρυφών «άσων» που είχε στο μανίκι του. Αφενός ο Μπλατ από μακρινές και μεσαίες αποστάσεις και αφετέρου ο Κομάντζε κάτω από τα καλάθια, ήταν οι δύο που έδωσαν σημαντικές ανάσες στην Άλμπα που έκλεισε το ημίχρονο στο +10 (43-33).

Γ΄ περίοδος: Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο άργησε να μπει στο παρκέ, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι δεν επέστρεψε από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αντίθετα οι Γερμανοί έχοντας πολλές λύσεις κυρίως στην επίθεση κατάφεραν να μεγαλώσουν την διαφορά και να την φτάσουν ακόμη και στους 27 πόντους (60-33) περίπου 5.00 πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Οι Γερμανοί έτρεξαν ένα σερί 17-0 και ο ΠαναθηναΪκός την ίδια ώρα είχε 0/12 σουτ. Έτσι το αποτέλεσμα της γ΄ περιόδου 64-45 φαντάζει ως απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη δεδομένης της διαφοράς των δύο ομάδων

Δ΄ περίοδος: Το ίδιο κακό, μουδιασμένο ξεκίνημα των “πράσινων’΄ στην τελευταία περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι επανέφεραν την διαφορά στους +25 (75-50).
Χωρίς νεύρο οι παίκτες του Ράντονιτς δεν είχαν απαντήσεις στον επιθετικό πλουραλισμό των αντιπάλων τους και σχεδόν αμαχητί αποχώρησαν από το παρκέ με το τελικό 94-65

Keywords
Τυχαία Θέματα