Και στο τέλος κερδίζει πάντα η Σερβία...

Έπαιζαν μπροστά σε 12 χιλιάδες αντιπάλους παθιασμένους φιλάθλους. Είδαν την αντίπαλό τους Τουρκία να εχει διαφορά 3 πόντων, 9-6 στο τάι μπρέικ.

Όταν όμως έχεις παίκτριες του διαμετρήματος και της εμπειρίας της Ογκνένιοβιτς, της Μιχαίλοβιτς τότε ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες μπορείς να κρατήσεις το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο. Η Σερβία λοιπόν το ξανάκανε.

Επικράτησε στον τελικό της Άγκυρας 3-2 σετ (21-25, 25-21, 25-21, 22-25, 15-13) της γηπεδούχου Τουρκίας του Ιταλού Γκουιντέτι που με τρεις αλλαγές στο
3ο σετ προσπάθησε να "κλέψει" το χρυσό από τη Σερβία. Στο 9-6 όμως του τάι μπρέικ η Μπούσα στάθηκε στο σερβίς και με σερί 5-0 το γύρισε.

Μπόσκοβιτς με 23, Μιχαίλοβιτς με 22 αλλά και η Ογκνένιοβιτς ήταν οι κορυφαίες για την ομάδα του Τέρζιτς που παραμένει ανίκητη στον κόσμο. ΗΤουρκια έκανε την προσπάθεια της αλλά της έλειπε η παίκτρια που στα δύσκολα θα έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες της.

Ο τελικός κράτησε 132 λεπτά και αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε την απονομή αφού η τηλεοπτική μετάδοση σταμάτησε 3 λεπτά μετα τον τελευταίο πόντο.
Keywords
Τυχαία Θέματα