Ντροπή!

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε θα σταματήσουμε να μιλάμε για "ντροπή". Δυστυχώς η άλλοτε Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε να νικήσει ούτε το Λιχτενστάιν το οποίο πέτυχε το πρώτο του γκολ στα προκριματικά και πήρε τον πρώτο του βαθμό από την Ελλάδα.

Σε ένα ματς που η Εθνική ήθελε τη νίκη για να σηκώσει κεφάλι κατάφερε
να γυρίσει σε περίοδο εσωστρέφειας που θυμίζει πλέον ξεκάθαρα εποχή Ρανιέρι και Νησιών Φερόες. Παίκτες άδειοι, χωρίς κίνητρο και προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς ίχνος εγωισμού κατόρθωσαν να διώξουν και τους τελευταίους 1000 φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο γκολ του τίμιου Γιώργου Μασούρα και τα δοκάρια του Κουλούρη και του Μανωλά καταγράφονταια γιατί απλά πρέπει να καταγραφούν, αλλά το γκολ της ισοφάρισης από τον Σαλάνοβιτς ήρθε σαν "μαχαιριά" στις όποιες προσπάθειες γίνονται από ΕΠΟ, προπονητές και παίκτες να αντιστρέψουν την κατάσταση... Κρίμα...

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ επέλεξε να έχει τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον ματς απέναντι στην Φινλανδία. Άεφησε εκτός εντεκάδας τον Τοροσίδη, τον Σταυφλίδη, τον Κουρμπέλη και τον Κολοβό και στις θέσεις τους έβαλε τους Μπακάκη, Τσιμίκα, Σάμαρη και Φετφατζίδη.

Αναλυτικά στο τέρμα ήταν ο Μπάρκα, στόπερ οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Τσιμίκας, στο κέντρο του γηπέδου οι Σάμαρης και Μπουχαλάκης, δεκάρι ο Βρουσάι, δεξιά ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Μασούρας και στην κορυφή ο Κουλούρης. Εκτός αποστολής έμεινε ο Δημήτρης Κουρμπέλης λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.

Ο Χέλγκι Κόλβιντσον επέλεξε τον Μπέντζαμιν Μπούχελ στο τέρμα, στόπερ οι Μάλιν και Κάουφμαν, δεξιά ο Ρεχστάινερ, αριστερά ο Γκέπελ, τριάδα στα χαφ οι Μάρτιν Μπούχελ, Χάσλερ και Βίζερ, δεξιά ο Μάιερ, αριστερά ο Σαλάνοβιτς και στην κορυφή ο Γκούμπσερ.

Το ματς ξεκίνησε στο 30'

Η Ελλάδα μπήκε στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο των χιλίων - το πολύ - φιλάθλων απογοητευμένη και με το βάρος των όσων έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στα πόδια. Αποτέλεσμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης που διακατέχει την ομάδα ήταν για 27 λεπτά να έχει τη μπάλα στα πόδια χωρίς να ξέρει τί θέλει να την κάνει. Αργή κυκλοφορία, ελάχιστη κίνηση και περιορισμένη όρεξη ήταν όσα συνέθεταν την εικόνα της στο πρώτο ημίωρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη τελική προσπάθεια (καταγράφεται μόνο λόγω του λεπτού που σημειώθηκε) ήταν ένα ακίνδυνο αριστερό σουτ του Μπακάκη για να ακολουθήσει ένα του Μασούρα τρία λεπτά αργότερα. Αυτά τα δύο σουτ ωστόσο πέτυχαν να ανοίξει λίγο η άμυνα του Λιχτεστάιν. Το τρίτο σουτ είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πρώτο του Μασούρα

Ο Κουλούρης βρέθηκε εκτός περιοχής στο 33' και σούταρε δυνατά διαγώνια για να βρεθεί στην πορεία της μπάλας ο ερχόμενος από κανονική θέση Μασούρας και με κοντινό πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του επιθετικού του Ολυμπιακού με την Εθνική ομάδα. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο αλλά το όμορφο φαλτσαριστό σουτ με το δεξί του από τη γωνία της περιοχής έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπούχελ.

Ο ιδιαίτερα ενεργητικός Φτετφατζίδης στην επανεμφάνισή του με την Εθνική ομάδα μετά από τέσσερα χρόνια είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 39' όταν κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής έπαιξε το 1-2 με τον Κουλούρη , σούταρε με το αριστερό, αλλά και πάλι ο Μπούχελ είχε απάντηση. Στο 47' από σέντρα του κινητικού Βρουσάι ο Μασούρας σε θέση φορ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Κι όλα αυτά ενώ το Λιχτενστάιν απείλησε στο 45' με κεφαλιά του Γκούμπσερ άουτ από λάθος διώξιμο του Μανωλά γα να υπενθυμίσει στους Έλληνες διεθνείς πως τίποτα δεν τελειώνει πριν το σφύριγμα της λήξης.

Δοκάρι και δοκάρι

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μπήκε με σκοπό να "τελειώσει" το ματς και παραλίγο να το πετύχει νωρίς νωρίς αλλά τα δοκάρια της το στέρησαν. Αρχικά ύστερα από ωραία ενέργεια του Τσιμίκα από τα αριστερά και σέντρα του Μασούρα ο Κουλούρης με μακρινή κεφαλιά έστειέ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Την ίδια τύχη είχε και ένα εκπληκτικό σουτ του Μανωλά μετά από επιμονή της Ελλάδας να παίξει ψηλά. Το σουτ του αμυντικού της Ναπολι εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Επόμενη φάση στο 68', όταν μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη και δυνατό σουτ η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Το ίδιο και με την κεφαλιά του Κουλούρη στο 77'.

Ντροπή!

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και με τον ρυθμό να έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα μια κάθετη μπάλα του Χάσλερ ανάμεσα σε Παπασταθόπουλο και Μανωλά ήταν αρκετή για να κάνει πενήντα μέτρα σπριντ ο Σαλάνοβιτς και να φτάσει σε θέση τετ α τετ με τον Μπάρκα τον οποίο πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Τίποτα δεν κατάφερε ως το τέλος η Εθνική Ελλάδος καταγράφοντας άλλη μια ντροπιαστική εμφάνιση στο ενεργητικό της.

6η αγωνιστική Προκριματικής Φάσης EURO 2020
Oλυμπιακό Στάδιο "Σπύρος Λούης"
Ελλάδα-Λιχτενστάιν
Διαιτητής: Αλεξάντερ Χάρκαμ (Αυστρία)

Σκόρερ: 33' Μασούρας/85' Σαλάνοβιτς
Κίτρινες: Μασούρας, Ζέκα/ Μάιερ
Κόκκινες:

Οι συνθέσεις
Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62' Ζέκα), Βρουσάι, Φετφατζίδης (68' Παυλίδης), Μασούρας (86' Γιαννούλης), Κουλούρης.

Λιχτενστάιν: Μπέντζαμιν Μπούχελ, Ρέχτσταϊνερ (82' Χόφερ), Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ, Μάρτιν Μπούχελ, Μάιερ (64' Μπρεντλ), Χάσλερ, Βίζερ, Σαλάνοβιτς, Γκούμπζερ (55' Γιλντίζ)

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro και το Novasports.gr σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα