ΗΠΑ: Στα σκαριά νομοθεσία που θα απαγορεύει τα loot boxes σε παιδιά

Καθώς τα παρασύρουν στον τζόγο.

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής, Josh Hawley, μίλησε για τα σχέδια σχετικά με μία νέα νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει τα microtransactions τόσο στα console όσο και στα mobile games.

H νομοθεσία αυτή έχει λάβει την ονομασία "The Protecting Children from Abusive Games

Act" (Πράξη Προστασίας των Παιδιών από την Κατάχρηση των Video Games) και επικεντρώνεται στα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο της ηλικίας τους και στο πόσο εύκολο είναι γι' αυτά να κάνουν κάποιο in-app purchase για να αποκτήσουν περισσότερο περιεχόμενο.

Ο Hawley μάλιστα είπε: "Τα social media και τα video games ευημερούν εξαιτίας του εθισμού που έχουν οι χρήστες ενώ αποσπούν τα παιδιά μας από τον πραγματικό κόσμο και ενθαρρύνουν αρκετές επιβλαβείς συνήθειες. Ασχέτως με τα οποιαδήποτε τεχνολογικά κέρδη που μπορεί να φέρουν, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που εκθέτουν τα παιδιά σε τέτοιες πρακτικές."

Αναλυτές από το Juniper Research πρόσφατα δήλωσαν πως τα κέρδη από τα loot-boxes εκτιμώνται να ξεπεράσουν τα 50 δισεκατομμύρια μέχρι το 2022.

"Όταν ένα παιχνίδι σχεδιάζεται για παιδιά, δεν γίνεται οι developers να βγάζουν κέρδη από τον εθισμό. Και όταν τα παιδιά παίζουν παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για ενήλικες, θα πρέπει να μην έχουν πρόσβαση στα microtransactions", τόνισε επίσης ο Hawley.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία έχει προκαλέσει συζητήσεις γύρω από το γεγονός ότι οι γονείς δεν γνωρίζουν πως τα παιδιά χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα για in-app purchases για ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτηρίζεται ως δωρεάν. Έχουν αναφερθεί μάλιστα πολλά παράπονα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου από πολλούς γονείς, σύμφωνα με την Washington Post.

Η Entertainment Software Association, από την άλλη, που αποτελεί μία ένωση συμφερόντων της βιομηχανίας των video games, δήλωσε ότι θα πρέπει να κοιτάμε το παράδειγμα χωρών όπως η Γερμανία και η Ιρλανδία οι οποίες έχουν καταλήξει ότι "τα loot boxes δεν οδηγούν στον τζόγο".

Ο Stanley Pierre-Louis, πρόεδρος της Ένωσης, δήλωσε: "Ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τον Γερουσιαστή τα εργαλεία και τις πληροφορίες που παρέχει η βιομηχανία για να κρατηθεί ο έλεγχος των χρημάτων που ξοδεύονται σε in-app purchases εντός των χεριών των γονέων".

Η διαμάχη για τα loot boxes κρατάει αρκετά χρόνια. Ήδη από το 2017, ένας εκπρόσωπος του Electronic Software Rating Board (ESRB), το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει πως δεν θεωρούν τα loot boxes ως μορφή τζόγου.

Συγκεκριμένα μάλιστα είχαν πει τότε: "Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ο παράγοντας της τύχης στους συγκεκριμένους μηχανισμούς, ο παίκτης είναι σίγουρος πως θα λάβει κάτι, ακόμα και αν αυτό το κάτι τελικά δεν του αρέσει. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι παρόμοιο με τα παιχνίδια συλλογής καρτών: Μερικές φορές θα ανοίξετε ένα πακέτο και θα βρείτε μία κάρτα που την περιμένατε εδώ και καιρό ενώ κάποιες άλλες θα βρείτε κάρτες που ήδη είχατε."

Εσείς, τι πιστεύετε για όλα αυτά;

IGN GreeceCatherine: Full Body - Death By Nightmare TrailerΈρχεται turn-based παιχνίδι με τον John WickAmerican Fugitive - 10 Λεπτά Gameplay

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα