Τέλος εποχής για τον Γιάγια Τουρέ

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έβγαλε το Αφρικανικό κι ανέδειξε το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Γιάγια Τουρέ αποφάσισε να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Ο μάνατζερ του Ντιμίτρι Σέλουκ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστή την απόφαση του Ιβοριανού μέσου, ο οποίος πλέον θ’ ακολουθήσει καριέρα προπονητή.

Ο Γιάγια Τουρέ έλυσε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν βρήκε ομάδα
για να συνεχίσει την καριέρα του και στα 37 του χρόνια πήρε την απόφαση ν’ αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Δίνει τέλος σε μια τεράστια καριέρα στην οποία κατέκτησε ένα Champions League (με την Μπαρτσελόνα), 3 πρωταθλήματα Αγγλίας (με την Σίτι), 1 Κύπελλο Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 Σούπερ Καπ Αγγλίας, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας (με την Μπαρτσελόνα), 1 Κύπελλο Ισπανίας, 1 Ισπανικό Σούπερ Καπ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Συλλόγων, 1 πρωτάθλημα Ελλάδος (με τον Ολυμπιακό), 1 Κύπελλο Ελλάδος και 1 Κόπα Αφρικα με την Εθνική Ελεφαντοστού.

Ο Τουρέ ξεκίνησε την καριέρα του στο κλαμπ Μιμοζά όπου έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών. Από εκεί και πέρα πήγε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Μπέβερεν, τη Μεταλούργκ Ντονέτσκ και εν συνεχεία τον Ολυμπιακό. Ένα χρόνο αφού υπέγραψε στους ερυθρόλευκους έφυγε με προορισμό τη Μονακό, όμως ήταν θέμα χρόνου η μεταγραφή του σε κάποιο μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης. Και πράγματι το 2007 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα όπου αγωνίστηκε για πάνω από 70 παιχνίδια.

Στις 2 Ιουλίου του 2010 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Στις 4 Μαΐου 2018 ανακοίνωσε πως στο η σεζόν 2017-18 είναι η τελευταία του με τα χρώματα της Σίτι, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 ο Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό από τον οποίο έφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Γιάγια Τουρέ κλείνει την καριέρα του με:
316 ματς και 79 γκολ και 50 ασίστ με την Μάντσεστερ Σίτι
118 ματς και 6 γκολ και 8 ασίστ με την Μπαρτσελόνα
75 ματς και 3 γκολ και 2 ασίστ με την Μπέβερεν
34 ματς και 3 γκολ και 1 ασίστ με τον Ολυμπιακό
30 ματς και 5 γκολ και 7 ασίστ με την Μονακό
2 ματς με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ

Οι μεταγραφές του συνολικά κόστισαν σχεδόν 50 εκατομμύρια.
2 εκατομμύρια από την Μπέβερεν στην Μέταλουργκ
2,7 εκατομμύρια από την Μέταλουργκ στον Ολυμπιακό
5,5 εκατομμύρια από τον Ολυμπιακό στην Μονακό
9 εκατομμύρια από τη Μονακό στην Μπαρτσελόνα
30 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αξίζει να σημειωθεί πως με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Τουρέ αγωνίστηκε στον τελικό του Κόπα Άφρικα το 2006 και 2012 και το κατέκτησε το 2015, ενώ αγωνίστηκε και στα Μουντιάλ του 2006, 2010 και 2014.

Yaya Toure @YayaToure ended his playing career. Next up is a career in coaching.

Read here: https://t.co/7nWuYeTlC6 pic.twitter.com/oNOwMqoGlD

— Dimitry Seluk (@dmitriseluk) May 10, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα