Γυναίκες διαιτητές και 18χρονοι στο ΝΒΑ

Αλλαγές ενόψει στο ΝΒΑ, όπως ανακοινώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Άνταμ Σίλβερ.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, προανήγγειλε αλλαγές σχετικά με τις ηλικίες των παικτών που θα μπορούν να μπαίνουν στη λίγκα, αλλά και για την είσοδο του γυναικείου φύλου στο "μαγικό κόσμο", από διαφορετικά μάλιστα πόστα.

"Άλλαξα την αρχική μου θέση και είναι μια δύσκολη απόφαση γιατί δεν συμφωνούν όλες οι ομάδες, ωστόσο πρόθεση μου είναι να μπορούν
να μπουν στο ΝΒΑ παίκτες από την ηλικία των 18 ετών" είπε ο Σίλβερ, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις με την ένωση των παικτών είναι σε εξέλιξη, ενώ τόνισε πως περίπου οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος στηρίζουν την άποψή του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα συμβεί πριν τη σεζόν 2021/22, ωστόσο για το επόμενο θέμα που έθεξε ο Σίλβερ, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.

"Τρέχουμε ένα πρόγραμμα που θέλουμε να μας οδηγήσει στο να έχουμε 50-50 γυναίκες και άντρες διαιτητές. Το ίδιο θα ήταν καλό να γίνει και με γυναίκες προπονήτριες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που οι γυναίκες να μην μπορούν να κοουτσάρουν αντρικές ομάδες" ξεκαθάρισε τη θέση του ο κομισάριος του ΝΒΑ, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, την τάση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα