Η Εθνική Ιταλίας και ο…Μουσολίνι

Ο Αρίγκο Σάκι είναι μία σπουδαία προσωπικότητα του ιταλικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο 72χρονος πρώην τεχνικός μίλησε με «σκληρα» λόγια για την κατάστση που βρίσκεται η Εθνική ομάδα, λίγο πριν από την έναρξη του Nations League. Ο Αρίγκο Σάκι επιμένει ότι «είναι πάρα πολύ» για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι «να ανατρέψει τον κόσμο μόνος του» και έκανε μάλιστα μία περίεργη αναφορά στον Μουσολίνι.
Η Ιταλία παίζει απέναντι στην Πολωνία αύριο και ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας, μίλησε για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα:

«Υπήρξε
άλλη μια φορά που η Ιταλία έκανε έκκληση σε έναν άνθρωπο του πεπρωμένου», ξεκίνησε ο Σάκι.
«Το όνομά του ήταν Μουσολίνι και ξέρουμε πως τελείωσε. Φυσικά, δεν κάνω συγκρίσεις, αλλά λέω ότι είναι πάρα πολύ για τον Mαντσίνι να ανατρέψει τον κόσμο μόνος του».
Ποια είναι η λύση για τον Σάκι;
«Τι χρειαζόμαστε; Μια ισχυρή Ομοσπονδία, που θέτει αξίες, μια Ομοσπονδία που αναπτύσσει μία σχολή, ένα στυλ, μια ταυτότητα παιχνιδιού που χαρακτηρίζει την εθνική μας ομάδα.
«Αυτό συνέβη στη Γαλλία μετά το 1970 και στη Γερμανία μετά το 2000.

Ο Αρίγκο Σάκι δεν «κρύβεται». Αποτυπώνει την σκληρή πραγματικότητα:
«Είμαστε μια χώρα που πουλάει την ψυχή της στον διάβολο, μια χώρα χωρίς πραγματική εθνική υπερηφάνεια. Σήμερα, όταν παρακολουθείτε συγκεκριμένους αγώνες δεν μπορείτε να πείτε ότι είναι το ιταλικό πρωτάθλημα επειδή υπάρχουν πολλοί ξένοι στο γήπεδο»

Ο Αρίγκο Σάκι των 8 τροπαίων με την Μίλαν εξήγησε πως στήθηκε αυτή η εκπληκτική ομάδα:

«Στο Μιλάνο υπήρχε ο Ρουούντ (Γκουλίτ), ο Μάρκο (Βαν Μπάστέν) και ο Φρανκ (Ράικαρντ), αλλά η σπονδυλική στήλη της ομάδας ήταν όλη ιταλική.
Πρέπει να κάνουμε ένα πολιτιστικό άλμα, οι πρόεδροι πρέπει να καταλάβουν ότι οι παίκτες μας δίνουν περισσότερο από τους ξένους όσον αφορά την ευκολία με την οποία προσαρμόζονται στους κανόνες της ομάδας και την αίσθηση της ταυτότητας.

Και κατέληξε στα λεγόμενα του ο Σάκι:
«Ο Τύπος και το κοινό μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σταυροφορία».
Keywords
Τυχαία Θέματα